L’Arxiu Municipal d’Altafulla rep una donació de documents de Gràfiques Lloveras

REDACCIÓ – Altafulla, 8/9/2021

L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla ha rebut una donació de documentació de Ramon Lloveras Romeu, propietari de la ja desapareguda “Gràfiques Lloveras” (1959-2015), amb seu a Torredembarra.

La gènesi de l’empresa es troba l’any 1959, quan Pere Lloveras Llorach es va instal·lar al carrer de la Sort número 24 a Torredembarra. Les Gràfiques van patir un trasllat el 1967 al carrer Joan Güell número 4, també a Torredembarra. Amb la jubilació de Pere Lloveras, el seu fill Ramon Lloveras Romeu en va assumir la direcció des de l’any 1974 fins el 2015, any en què va cessar l’activitat.

La donació de documents de Lloveras és el testimoni dels esdeveniments que es van dur a terme a Altafulla entre els anys 60 i 90 del segle passat. Lloveras ha conservat documents interessants per a la història local i que s’imprimien i es dissenyaven a la seva impremta.

Entre aquests documents hi ha programes de les Festes de Sant Martí i de Setmana Santa, fulletons de la Setmana del Turisme o felicitacions de Nadal. La importància d’aquests documents radica en què molts tenen il·lustracions de xilografia fetes per gravadors de renom com ara Antoni Gelabert, Albert Boronat o Josep Buyreu. El fons ja es troba classificat a l’arxiu municipal i disponible per a investigadors i investigadores que el vulguin consultar. Es pot demanar sol·licitar en aquest enllaç.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This