Els municipis del Baix Gaià commemoren la Diada Nacional de Catalunya amb diferents actes

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/9/2021

Aquest dissabte 11 de setembre, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat la tradicional Ofrena floral a la Senyera amb la participació de la Corporació Municipal i la lectura de la Proclama, a càrrec de l’alcalde, Eduard Rovira.

L’acte, que s’ha adaptat a les mesures sanitàries per la Covid19, tindrà lloc a les 11 hores, amb la lectura de la Proclama a la plaça del Castell. En acabar s’iniciarà l’Ofrena Floral a la Senyera, a la Torre de la Vila amb aquelles entitats i col·lectius del municipi que ho desitgin.

El dia abans, divendres 10 de setembre, a les 18.30 h, la plaça del Castell acollirà una Ballada de Sardanes amb la Cobla Reus Jove. L’aforament és limitat, amb mesures per la Covid19. Podeu fer la vostra reserva al correu electrònic:  agrupsardanistantina@gmail.com.

Creixell finalment sí que celebrarà la Diada Nacional de Catalunya. L’Ajuntament, que fa uns dies anunciava que no hi hauria actes oficials per la situació sanitària, ha canviat d’opinió després que el Govern català hagi anunciat l’aixecament aquest divendres de les darreres restriccions que afectaven els drets fonamentals. En concret, el fet que les trobades socials puguin ser de més de 10 persones és el que ha motivat la decisió del consistori encapçalat per l’alcalde Jordi Llopart.

Per tant, l’Ajuntament ha convocat una concentració a la plaça Lluís Companys a partir de les 11.45 hores a la qual hi poden sumar tots els veïns que ho desitgin. A les 12 hores hi haurà els parlaments i l’ofrena floral de la corporació, els partits polítics, les associacions i els particulars.

A Altafulla, a les 10.00 hores, al carrer Clot de Torrell cantonada amb Marquès de Tamarit, es farà l’ofrena floral i l’Acte institucional Diada Nacional de Catalunya, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració dels Grallers d’Altafulla.

Al Catllar, l’acte de la Diada Nacional de Catalunya organitzat per l’Ajuntament es farà al monument commemoratiu de l’Onze de setembre, a la Torre d’en Guiu. A partir de les 11:00 hores, es farà l’ofrena floral i la lectura del manifest. Després hi haurà sardanes amb la Cobla Ressò dels Dansaires del Baix Penedès.

Foto: L’Ofrena Floral a la Senyera de Torredembarra es farà a la Torre de la Vila. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This