El Centre d’Interpretació del riu Gaià del Catllar s’obre a les visites escolars

REDACCIÓ – El Catllar, 7/9/2021

El Centre d’Interpretació del riu Gaià, ubicat a l’ermita de Sant Ramon, al Catllar, i impulsat per l’Ajuntament del municipi i l’Associació Mediambiental La Sínia, ha rebut les primeres visites aquests mesos de juliol i agost després de la seva inauguració el mes de juny passat. Han tingut lloc els dissabtes al matí, amb visita guiada a càrrec de membres de l’Associació Mediambiental La Sínia a tothom que hi acudia d’11 a 13 hores.

El públic que ha visitat l’espai ha estat molt heterogeni, combinant el que procedia del Baix Gaià amb altres d’arreu de Catalunya. Un nombre important procedien de la visita al castell del Catllar, i a l’inrevés, altres visitants allargaven la seva estada a la localitat anant al castell. Per això es volen impulsar packs de visita que incloguin els dos espais i també la resclosa del riu Gaià.

Durant aquest mes de setembre les visites es podran fer els dissabtes 11, 18 i 25 d’11 a 13 hores, però partir de l’octubre s’hauran de fer de forma concertada durant els caps de setmana i festius a través del correu electrònic elcatllar@riugaia.cat. En trobareu més informació a www.elcatllar.cat.
La gran novetat aquesta tardor serà, però, entre setmana, quan el Centre d’Interpretació del riu Gaià oferirà una visita pedagògica als escolars, emmarcada en l’entorn natural del riu. Es demanarà un ajut econòmic a la Diputació de Tarragona per crear material d’educació ambiental per potenciar aquestes visites d’escoles.

Tres exposicions permanents

El Centre d’Interpretació del riu Gaià alberga tres exposicions permanents: “La conca del riu Gaià. A pas d’aigua, territori i biodiversitat”, “El conjunt fabril del Catllar” i “Xiloteca de la conca del riu Gaià”. La conca del riu Gaià és un recorregut del riu des de les capçaleres del riu Gaià. Permet conèixer gorgs, ràpids i parets d’alçada, el pas per camps de conreus i la plana fèrtil que mira al mar. L’exposició “El conjunt fabril del Catllar” permet fer un recorregut des del molí senyorial medieval a la fàbrica tèxtil, passant per la farga i el molí paperer.

Els textos van a càrrec de Xavier Llopart, Hèctor Hernàndez, Joan Carles Blanch, Josep Zaragoza, Joan Díaz i Josep Maria Gavaldà; i les fotografies són de Jordi Brú, Aleix Casadó, Hèctor Hernàndez, Jordi Brú i Josep Zaragoza. També trobarem maquetes de Josep Zaragoza, mentre que la “Xiloteca de la conca del riu Gaià” és de Joan Teruel. Les Il·lustracions del Ròdol i del conjunt Fabril del Catllar són de Joan Carles Blanch.

Foto: Una de les visites al Centre d’Interpretació del riu Gaià aquest estiu. / LA SÍNIA

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This