Altafulla dona el tret de sortida el 3 de setembre a la Festa votiva del Quadre de Sant Antoni

REDACCIÓ – Altafulla, 1/9/2021

Tot a punt per a la celebració de la Festa votiva del Quadre de Sant Antoni d’Altafulla, la festa major ‘Petita’ que donarà el tret de sortida aquest divendres 3 de setembre amb els coets d’esclat de Festa Major i repic de campanes que anirà a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla. Per a aquesta edició especial, marcada per les restriccions de la pandèmia i la celebració dels darrers actes per la commemoració dels 200 anys del Vot de Poble, les activitats programades tenen aforament limitat, excepte d’algun de caràcter esportiu, i no s’ha de fer reserva prèvia com fins ara.

El regidor de Festes, Àlex Cañas, ha explicat que han apostat per aquest procediment “perquè no quedin seients buits” com s’ha produït en algunes activitats de l’estiu. El programa de festes tancarà amb la mostra del seguici festiu al carrer de la Bassa, i ho farà amb una exhibició i en un format més estàtic per complir amb les restriccions ja que, a dia d’avui, no es poden celebrar cercaviles.

En aquesta línia, els diables, gegants i nans, bastoners, i els castellers i grallers participaran en l’acte que clourà la commemoració dels 200 anys del Vot de Poble. El dissabte 11 de setembre, a les 10.30h, es realitzarà un recorregut fins a l’Ermita de Sant Antoni. Allí se celebrarà la tradicional Missa Solemne amb la Coral Nous Rebrots, i l’entrada a plaça dels Castellers amb l’aixecada de pilars. El penúltim dia de les festes coincidirà amb la Diada Nacional de Catalunya, jornada en què es durà a terme la tradicional ofrena floral a l’escultura ‘Al·legoria a l’11 de setembre’, del veí Josep Maria Roca. Tindrà lloc a les 10h al carrer Clot de Torrell cantonada amb Marquès de Tamarit.

En l’àmbit cultural, infantil i de lleure, destaquen la gimcana ‘Coneixem Altafulla amb Martí Royo’, la presentació de l’ ‘Havanera de l’avi Lluís’, de Neus Esmel i la cantada d’havaneres amb el grup Xató, l’espectacle infantil amb ‘Els 3 porquets. Palla, fusta i pedra’, la nit d’humor amb Guillem Estadell i Txabi Franquesa o el concert d’Héroes de la Antàrtida, un tribut a Mecano.

L’esport també serà protagonista a ‘La Petita’. El dissabte 4 de setembre, a partir de les 9h, els Atletes d’Altafulla organitzaran la XXIII Pujada a l’Ermita, Memorial Baltasar Rabassa. Entre 10h i 13.30h, el Club Marítim oferirà sortides en SUP, caiac i bateig de catamarà per 5 euros. L’endemà dia 5, el CB Altafulla organitzarà el tradicional 3×3 de bàsquet, que excepcionalment se celebrarà al setembre i no a l’agost com era habitual. El dissabte, a les 9h, hi haurà la primera jornada del concurs de tir al plat, que clourà diumenge, i a les 18h el Trofeu Joan Pijuan entre el CE Altafulla i el CF L’Arboç.

Des de la regidoria de Festes es convida a la ciutadania a penjar fotos, vídeos i a comentar sobre la Festa Major utilitzant l’etiqueta #FMLaPetita2021 a Facebook: @ajuntament.altafulla ,Twitter: @ajaltafulla o Instagram: ajuntamentdaltafulla. Al mateix temps, també es demana “viure la festa des del respecte i el civisme”.

Foto: El dissabte 11 de setembre, a dos quarts d’onze del matí, es realitzarà un recorregut fins a l’Ermita de Sant Antoni. / AJ ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This