Els Mossos aconsellen a la gent gran del Centre de dia Marinada sobre com evitar robatoris i estafes

REDACCIÓ – Roda de Berà, 31/8/2021

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà va organitzar aquest dilluns 30, d’agost, la segona xerrada informativa sobre seguretat i prevenció, a càrrec de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de l’ABP Baix Penedès dels Mossos d’Esquadra. Es tracta de sessions preventives adreçades als usuaris del centre de dia que tenen com a principal objectiu prevenir i evitar possibles robatoris, furts i estafes a gent gran, ja sigui al carrer com a la pròpia llar.

Auge de robatoris aquest estiu

Des de L’Arc Serveis Assistencials, -entitat que gestiona el centre de dia-, es constata que aquest estiu algunes persones grans “han estat víctimes de furts i robatoris de manera violenta i per l’esquena de joies i efectes de valors, comesos per un mateix individu”. Segons les professionals, una bona part d’aquests furts es produeixen a través del mètode de “l’abraçada solidària”, que han patit persones grans, “una tècnica utilitzada per dones que han robat objectes de valor com rellotges, polseres, cadenes i carteres”. També alerten sobre “les falses revisores de gas que han estafat a gent gran, a qui els van robar joies, etc….”., afegeixen.

En aquestes xerrades, els agents donen una sèrie de consells en matèria de seguretat ciutadana, viària, de protecció a la llar i al carrer o en rutines com ara gestions en bancs per evitar furts i robatoris. Els Mossos també els faciliten indicacions a tenir en compte per preveure estafes a través de mètodes com falses revisions de serveis de la casa (llum, gas, telèfon,…), de trucades d’empreses per demanar dades personals, de productes miraculosos, regals i premis accedint a sessions informatives, de falses visites relacionades amb Salut o amb la vacunació, de falsos advocats, etc…. Al mateix temps, s’informa a la gent gran dels circuits i recursos que estan disponibles per garantir la seguretat d’aquest col·lectiu.

Per això des del Centre de dia per a gent gran Marinada consideren que aquestes xerrades “són necessàries i prioritàries per garantir la seguretat de la nostra gent gran i haurien d’aplicar-se a tots els centres i entitats que es vinculin o treballin amb aquest sector”.

Foto: Una imatge de la sessió impartida pels Mossos d’Esquadra. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This