Cap població del Baix Gaià tindrà finalment toc de queda a partir del 20 d’agost

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/8/2021

La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de no avalar els nous criteris que marca la Generalitat per mantenir el toc de queda ha deixat només 19 municipis catalans amb aquesta mesura. Cap d’aquestes localitats es troba al Baix Gaià. Recordem que amb els criteris que volia tirar endavant el govern català, el toc de queda es mantenia a Roda de Berà, tornava a Altafulla i Torredembarra en sortia, a partir d’aquest divendres, 20 d’agost. Finalment, no serà així i el temor perquè es mantinguin o proliferin nous botellots nocturn és un maldecap per les autoritats locals..

El TSJC argumenta que la rebaixa del llindar dels casos de Covid-19 per establir el toc de queda respon a criteris d’ordre públic i no sanitaris. I per tant, s’estarien vulnerant els drets i les llibertats de la ciutadania. La justícia no accepta els criteris d’incidència que dimarts va proposar la Generalitat de rebaixar el llindar als 125 casos per cada 100.000 habitants, als municipis de més de 5.000 habitants. El Tribunal només autoritza la pròrroga d’una setmana de les restriccions nocturnes als municipis amb una incidència per sobre dels 250 casos per cada 100.000 habitants.

La resolució, amb el nous criteris n’ha exclòs 129 municipis, entre els quals també el 23 municipis que se’ls aplicava el toc de queda per limitar amb localitats afectades, com és el cas d’Altafulla. Segons fonts del govern, la Generalitat està analitzant la situació que deixa la resolució i estudia possibles opcions alternatives i lamenten que de nou prevalguin les decisions judicials per sobre de les raons epidemiològiques.​

El tribunal només permet a 19 municipis mantenir el toc de queda, consulta el mapa: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Foto: Altafulla no tornarà a tenir toc de queda com volia l’Ajuntament. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This