Torredembarra sortirà del toc de queda el 20 d’agost i Altafulla hi tornarà a entrar

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/8/2021

El Govern de Catalunya ha decidit endurir el llindar d’aplicació del toc de queda d’1:00 a 6:00 hores en els municipis de més de 5.000 habitants de Catalunya a partir del proper divendres, 20 d’agost. Fins a dia d’avui, la mesura s’aplicava als municipis que tinguessin una incidència acumulada superior als 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Ara aquest llindar passa a ser de 125 casos. Malgrat aquesta baixada del llistó, Torredembarra sortirà del toc de queda gràcies a la millora de les dades epidemiològiques les darreres setmanes, una notícia rebuda amb preocupació des de l’Ajuntament torrenc perquè la llarga platja de la capital del Baix Gaià podria tornar a albergar botellots.

Em canvi, la localitat veïna d’Altafulla hi torna a entrar després d’unes setmanes fora i convertir-se, junt amb Creixell, en la co-capital dels botellots del Baix Gaià. Roda de Berà continua entre els municipis amb toc de queda, on hi porta tres setmanes. Creixell, com que no arriba als 5.000 habitants, no ha tingut toc de queda aquest estiu, malgrat que el seu alcalde, Jordi Llopart, ha demanat estar-hi en repetides ocasions, davant la proliferació de botellots a la seva platja, gairebé de forma diària.

Amb aquest canvi, la llista de municipis catalans afectats es redueix de 176 municipis a 148; si s’hagués mantingut el mateix llindar, la reducció hauria estat encara més pronunciada.  D’aquests 148 municipis, 125 tenen la incidència superior als 125 casos per cada 100.000 habitants, mentre els 23 restants es mantenen amb toc de queda per trobar-se totalment o quasi totalment envoltats pels municipis afectats. La mesura queda pendent de l’aprovació del TSJC, i entraria en vigor a partir del divendres 20 d’agost.

 

Foto: La sortida de Torredembarra del toc de queda complicarà la vida a la Policia local de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This