Xerrades dels Mossos al Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà per evitar possibles estafes i robatoris

REDACCIÓ – Roda de Berà, 11/8/2021

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà organitza tot un seguit de xerrades durant el mes d’agost, a càrrec dels Mossos d’Esquadra, des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC ) de L’ABP Baix Penedès. Es tracta de sessions formatives i preventives adreçades als usuaris del centre de dia que tenen com a principal objectiu prevenir i evitar possibles robatoris, furts i estafes a gent gran. Un pla integral per garantir la seguretat dels seus usuaris en les seves activitats de la vida diària, ja sigui al seu propi domicili com al carrer.

En aquestes xerrades els agents donen una sèrie de consells en matèria de seguretat ciutadana, viària, de protecció a la llar i al carrer o en rutines com ara gestions en bancs per evitar furts i robatoris. Els Mossos també els faciliten indicacions a tenir en compte per preveure estafes a través de mètodes com falses revisions de serveis de la casa (llum, gas, telèfon,…), de trucades d’empreses per demanar dades personals,  de productes miraculosos, regals i premis accedint a sessions informatives, de falses visites relacionades amb Salut o amb la vacunació, de falsos advocats, etc…. Al mateix temps, s’informa a la gent gran dels circuits i recursos que estan disponibles per garantir la seguretat d’aquest col·lectiu.

Xerrades “necessàries i prioritàries”

La gerent de L’Arc Serveis Assistencials, -entitat que gestiona el centre de dia-, Jerusalem Torra, destaca que “aquestes xerrades dels Mossos són prioritàries i necessàries per garantir la seguretat de la nostra gent gran”. Torra alerta que “el col·lectiu de la gent gran es converteix en el grup de població més vulnerable en qüestió de robatoris i estafes, per excés de confiança, menys capacitat de reacció o perquè la majoria d’aquestes persones viuen soles”. Per això des de L’Arc Serveis i Mossos es promouen aquestes sessions, amb l’objectiu que els usuaris estiguin ben informats per evitar estafes i robatoris, poder-los denunciar i, en definitiva, viure en llibertat i amb qualitat de vida.

El Centre de dia per a gent gran Marinada va acollir aquest dilluns 9 d’agost la primera xerrada sobre seguretat a la gent gran. La propera sessió tindrà lloc el proper 30 d’agost.

Foto: Una imatge de les xerrades per a la gent gran. / L’ARC SERVEIS

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This