El vandalisme s’acarnissa amb la zona del Vinyet amb un nou macrobotellot

REDACCIÓ – Tarragona, 9/8/2021

Tot indicava que la Roca del Gaià, a la zona del Vinyet de Tamarit, seria escenari novament aquest cap de setmana d’un nou macrobotellot. De res ha servit que a Tarragona, terme municipal on pertany aquesta zona d’alt valor ecològic, hi hagués toc de queda, perquè la nit de dissabte a diumenge aquest va ser l’espai escollit per desenes de joves per fer la seva festa particular a l’aire lliure. Els efectes d’aquest han estat devastadors per a la imatge de l’espai natural, ja que s’hi han abocat un bon grapat de bosses, i ampolles de vidre i plàstic, o llaunes.

Des de l’Associació Medi Ambiental la Sínia, que s’encarrega de preservar l’espai natural de la zona de la desembocadura del riu Gaià, asseguren que les conseqüències d’aquests tipus de concentracions poden ser nefastes a mitjà i llarg termini. Un exemple d’aquests efectes negatius són en la recuperació dels fràgils sistemes dunars.

El que més preocupa a l’entitat mediambiental, però, és “la imatge que estem donant dels nostres espais naturals”, ha assegurat Hèctor Hernández, des de l’entitat ecologista. En aquest sentit, ha exigit “la implicació de l’administració” per evitar que els joves converteixin en llocs de festa els espais com el de la Roca del Gaià.

L’Ajuntament d’Atafulla se sent impotent

La setmana passada, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ja va denunciar les actituds incíviques i de vandalisme que es deriven d’aquestes concentracions després de produir-se una en el mateix espai. Des del consistori asseguren que és molt difícil que una actuació policial aturi completament un botellot tan nombrós com el d’aquest dissabte, ja que és molt fàcil que, després de dispersar-lo, es torni a reunir.

Molinera també ha recordat que en el cas de la Policia Local d’Altafulla, encara és més complicat intervenir en aquest tipus de situacions perquè és tracta d’una zona d’un terme municipal diferent -Tarragona- i el nombre d’efectius és insuficient.

Foto: Imatge de l’estat en què va quedar la platja de la Roca del Gaià després del macrobotellot. / ASSOCIACIÓ MEDIAMBIENTAL LA SÍNIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This