Els veïns del Castell i Flor de l’Ametller de la Pobla es manifestaran el 7 d’agost contra les ocupacions il·legals

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 6/8/2021

L’Associació de Veïns de la Urbanització Castell i Flor de l’Ametller ha convocat per aquest dissabte, 7 d’agost, una manifestació per denunciar la ocupació il·legal d’habitatges amb fins delictius en aquesta urbanització de la Pobla de Montornès. La concentració està convocada a les onze del matí a la carretera TV-211 al davant de Mas Soler, a la urbanització Castell de Montornès.

En la manifestació, els veïns d’aquesta urbanització demanaran més presència policial per intentar frenar l’ocupació dels habitatges i lluitar contra les accions incíviques i il·legals que s’hi deriven i la inseguretat que generen. Des de l’entitat, xifren en un centenar els habitatges ocupats -més d’un deu per cent del total de la urbanització- i denuncien que la majoria són d’entitats financeres, però també de particulars.

Suport des de l’Ajuntament

El Govern de la Pobla de Montornès dona suport a la manifestació i reconeix en un comunicat difós aquest divendres que “el problema existent amb les ocupacions il·legals d’habitatges necessita de més pressió policial perquè es pugui solucionar.” L’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, ha volgut diferenciar entre les ocupacions a causa de situacions socioeconòmiques complicades, on els Serveis Socials han de treballar-hi, i les que estan organitzades per màfies que busquen espais per portar a terme les seves activitats il·legals o treure diners a aquestes famílies sense habitatge.

Larios recorda que “des de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès s’han mantingut reunions amb altres administracions per intentar trobar solucions per a un problema real, però que no és exclusiu del municipi, ja que les màfies aprofiten els buits de la legislació actual per ocupar deforma il·legal habitatges, com s’ha vist recentment en localitats veïnes.”

Recorda, a més, que “un Ajuntament de la mida del de la Pobla té molt poca capacitat d’incidir en una problemàtica com aquesta, ja que té unes competències i uns recursos molt limitats, però si que pot fer pressió en altres administracions i això és el que ha fet els darrers dos anys i seguirà fent fins que no s’hagi solucionat.”

Foto: Una imatge de la urbanització poblenca. / GOOGLE MAPS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This