Els veïns de Brises del Mar es tornaran a concentrar perquè la rotonda de l’AP-7 deixi d’estar tallada

REDACCIÓ – Altafulla, 5/8/2021

Als veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla se’ls ha acabat la paciència amb la situació de la rotonda que dona accés a l’autopista AP-7, tallada des de fa tres anys amb blocs de formigó i que els obliga a fer 2,5 quilòmetres suplementaris per anar a Torredembarra o Altafulla. La gota que ha fet vessar el got és que la subdelegació del govern a Tarragona “s’havia compromès” a retirar els blocs de formigó que bloquegen la rotonda amb l’alliberament de les autopistes a finals d’agost i ara se’n desdiu.

Davant d’aquesta situació, l’Associació de Veïns de Brises del Mar preveu convocar una concentració en la rotonda de l’AP-7, per demanar, una vegada més, que es retirin els blocs de formigó que obliguen als vehicles que procedeixen de la T-214 a fer 2,5 quilòmetres més per entrar a la capital del Baix Gaià des de fa tres anys.

En un primer moment, els veïns de la urbanització d’Altafulla pretenien concentrar-se per celebrar l’alliberament de l’ús del peatge. Segons els havia “promès” el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, aquest fet comportaria la retirada de les barreres ‘New Yersey’, com ha explicat un dels responsables de l’associació, Luis López, en declaracions a Altafulla Ràdio.

Des de la delegació, però, els han fet saber que una cosa no va lligada a l’altra, i que els blocs de formigó es mantindran on són fins que els informes tècnics del Ministeri de Foment indiquin que ja no són necessaris. Des de l’Associació remarquen la seva decepció perquè les autoritats corresponents hagin desatès les peticions per retirar les barreres ‘New Jersey’. A banda dels quilòmetres extra, la integritat i seguretat de les famílies que passen habitualment per la rotonda és el motiu principal que els mou, patent en les múltiples manifestacions que han dut a terme en els darrers tres anys.

Tot plegat, i si finalment no es retiren els blocs de formigó de la rotonda de Torredembarra, els conduirà a fer noves manifestacions a partir de setembre. Els veïns resten a l’espera de saber quan podran fer la primera concentració, que preveuen entre l’1 i el 3 del mes vinent.

Foto: Una imatge d’una de les concentracions el setembre de 2019. / ALTAFULLA RÀDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This