La urbanització de Mas Vilet dels Pins del Catllar ja té el llibre sobre els seus primers 50 anys

REDACCIÓ – El Catllar, 4/8/2021

Aquest dissabte, 7 d’agost, es presenta el llibre Història de Mas Vilet dels Pins 1969-2019. L’acte, presidit per l’alcalde del Catllar, Joan Morlà, es portarà a terme a les set de la tarda a la pista polivalent de Mas Vilet. També participaran en la presentació els coautors, Josep Roig i Ricardo Pelegrina, el coordinador del llibre, Antonio López i el president de la junta de Mas Vilet, Joan Quintana.

La pandèmia ha endarrerit la presentació del llibre, editat per Associació de Propietaris de Mas Vilet dels Pins i imprès per Gràfiques Gabriel Gibert. Estava prevista inicialment durant la celebració del cinquantè aniversari de la urbanització, però es farà dos anys després. Degut a la situació actual, cal arribar amb antelació a l’acte per poder seguir tots els protocols sanitaris i confirmar al telèfon 629 02 64 90.

Mas Vilet neix a finals de la dècada dels seixanta en uns terrenys de cultiu on hi havia dos masos -Mas de Vilet i Mas de Calitxe-. Els primers habitants de Mas Vilet van arribar procedents de la zona de Terrassa, Sabadell i Manresa, ja que el promotor era d’allí i és on va començar a vendre. El llibre repassa tot aquest procés d’urbanització, l’arribada dels serveis bàsics, les festes, la relació de presidents, parcel·listes i juntes, fins arribar a l’actualitat. La part final recull diferents testimonis de la urbanització.

El llibre, de gairebé dues centes pàgines, s’inicia amb els antecedents històrics de Mas Vilet, a càrrec de l’exalcalde del Catllar i gran coneixedor de la història de la vila i el seu terme i es divideix en diverses etapes de la urbanització. Compta també amb un gran material fotogràfic i també documentació.

Foto: Una imatge de Mas Vilet als anys vuitanta./ CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This