La Cabana, una zona d’Altafulla que finalment s’obrirà al trànsit de vehicles a final d’agost

REDACCIÓ – Altafulla, 28/7/2021

L’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat el conveni urbanístic de La Cabana després d’arribar a un acord amb la Junta de Compensació per desencallar el projecte d’aquest espai. D’aquesta manera, s’obrirà al trànsit rodat un nou accés a la vila des de Tarragona, just després de superar la rotonda que distribueix el trànsit entre la zona comercial, la benzinera, la Ronda, i l’avinguda Marquès de Tamarit.

Actualment, encara dos blocs de formigó impedeixen l’accés des de l’avinguda Marquès de Tamarit a aquest entramat de carrers pavimentats, amb voreres, escocells i alguns serveis, com la llum, aparentment instal·lats. Aquesta situació ha estat bastant criticada al llarg dels últims anys, sobretot per la malesa vegetal i alguns abocaments de runa que encara feien més evident la deixadesa.

Fins i tot unes tanques que barraven el pas a la ciutadania, que amb el temps es van deteriorar tant que va arribar un moment que suposaven un perill tant per al trànsit de Marquès de Tamarit com per la mateixa ciutadania, que accedia a la zona malgrat no poder-ho fer. De fet, canviar la imatge d’aquest projecte urbanístic aturat ha estat una tasca que els últims regidors i regidores d’Urbanisme d’Altafulla han dut sempre a l’agenda amb la impossibilitat, fins ara, d’assolir-la.

Acceleració dels tràmits

Les coses, però, s’han accelerat els últims mesos, i les darreres reunions entre l’Ajuntament d’Altafulla i la Junta de Compensació de La Cabana ja deixaven entreveure que hi hauria entesa. A mitjan mes de maig, per exemple, arribaven a un acord per desencallar el projecte. D’aquesta manera, s’agilitzava el fet que un dels vials principals de la zona, el carrer Lluís Companys, pogués obrir-se al trànsit rodat.

Llavors es va signar un conveni urbanístic per al desenvolupament del PAU 10, que contemplava la cessió del vial al consistori, amb el compromís d’aquest, de modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la zona i variar així el volum constructiu del sòl urbanitzable. Es tracta d’una reivindicació dels promotors, que amb la creació del POUM vigent, van veure com es catalogava el Xalet de la Creu com a edifici d’interès local i això condicionava els volums constructius del seu entorn.

Aprovació per unanimitat al ple

I el canvi ara ja és oficial, després que el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ho hagi aprovat per unanimitat a la sessió ordinària d’aquest dilluns 26 de juliol al vespre. Una variació que permetrà equilibrar les condicions de construcció en tot l’àmbit, ha explicat la coalcaldessa i regidora d’Urbanisme, Alba Muntadas.

El carrer Lluís Companys podria obrir-se al trànsit rodat de cara a final d’agost, ha explicat Muntadas, quan tot just s’hagi reparat l’enllumenat públic; unes intervencions que han començat aquesta setmana. D’aquesta manera es descongestionarà l’avinguda Marquès de Tamarit, el principal eix vertebrador del municipi. En aquest sentit, l’obertura de Lluís Companys permetrà diversificar el trànsit a la zona, sobretot el que es dirigeix a la platja enllaçant amb el carrer Alcalde Pijuan.

Tots els grups municipals van votar a favor de l’aprovació del conveni urbanístic per al desenvolupament de La Cabana. Això sí, des de l’oposició, formada per Alternativa Altafulla, Junts per Altafulla i el regidor no adscrit Xavier Rofas, ja s’ha advertit, paral·lelament, que una cosa és el suport que donen ara a la mesura per fer possible el trànsit pel vial, i l’altra, que “quan sigui el moment ja es valorarà de quina manera es modifica el POUM i com queda el projecte”.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This