El darrer tram del carrer Pescadors d’Altafulla es transforma en zona de vianants per reordenar al zona

REDACCIÓ – Altafulla, 22/7/2021

Les regidories de Medi Ambient i Via Pública de l’Ajuntament d’Altafulla han presentat aquest dimecres, 21 de juliol, la nova zona de vianants del tram final del carrer Pescadors al Barri Marítim. Per convertir-lo en espai de vianants, els treballs han consistit en la pintada d’un mural horitzontal, obra del dissenyador altafullenc Sergi Opisso, que emula les onades del mar projectades al paviment.

La coalcaldessa i edil de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat que amb aquesta acció “es dona continuïtat al passeig de Botigues de Mar, s’enllaça amb el camí de ronda i s’evita el pas de cotxes pel Vinyet”, tal i com contempla el pla de gestió sostenible de la platja ‘Altafulla Platja Viva’. D’aquesta manera, el mural contribueix a fer “més agradable” l’espai i recuperar-lo per als vianants com una continuïtat del passeig de Botigues de Mar i del camí de ronda tot enllaçant amb l’espai natural del Vinyet en direcció a Tamarit.

Muntadas també ha assenyalat que aquesta mesura permetrà també frenar “l’incivisme” dels qui encara passaven per aquest tram en cotxe malgrat que ja estava prohibit. En aquest sentit, Muntadas ha avançat que en breu es millorarà la senyalització per evitar aquests fets, ja que, a pocs metres del Vinyet, se situa “un ampli aparcament per als vehicles com és el de l’estació de trens”.

Més enllà del mural projectat, l’Ajuntament ha substituït els antics blocs de formigó, que evitaven el pas de vehicles, per uns bancs de formigó que funcionaran en un doble sentit: evitar l’entrada i sortida de vehicles, i com a elements perquè la gent hi pugui seure. D’altra banda, el consistori ha habilitat el carreró adjacent al Club Marítim Altafulla per destinar-lo a les entrades i sortides dels vehicles d’emergències. Les obres han significat una inversió d’uns 8.000 euros.

Foto: Una imatge del tram de vianants del carrer Pescadors. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This