Roda de Berà i Creixell volen estar entre els municipis amb toc de queda

REDACCIÓ – Creixell, 16/7/2021

Entre els 161 municipis catalans que a partir d’aquest dissabte, 17 de juliol, tindran toc de queda d’1:00 a 6:00 hores, només hi ha dues localitats dels Baix Gaià -Torredembarra i Altafulla- però n’hi ha dos més que també voldrien estar en aquesta llista: Roda de Berà i Creixell.

L’Ajuntament de Roda de Berà ha sol·licitat aquest divendres pel matí a la Generalitat, amb una carta enviada a la Delegació del Govern a Tarragona, que s’inclogui el municipi al llistat de municipis que quedaran afectats pel toc de queda nocturn. La decisió de sol·licitar-ho s’ha pres amb el suport unànime de la Junta de Portaveus reunida el dijous, 15 de juliol, al vespre i després que aquest matí de divendres s’hagi reunit en sessió d’urgència la Comissió d’Emergència Municipal.

Roda de Berà compleix amb els criteris, té una població de més de 5.000 habitants i té des de principis de juliol una incidència acumulada superior als 400 casos per cada 100.000 habitants. Amb dades d’avui divendres, la incidència acumulada és de 624,33 casos i l’índex de risc és encara molt alt, situant-se en els 723,88 punts. Tot i això, Roda de Berà no va ser inclosa en el llistat fet públic el passat dimecres per la Generalitat dels 158 municipis en els quals s’aplicarà el toc de queda, ampliat ahir a 161 amb la incorporació de tres noves localitats, entre elles Altafulla.

L’equip de Govern s’ha mostrat preocupat per la dificultat que suposarà per a la Policia Local controlar les possibles aglomeracions que es generin a les platges i al seu entorn més proper. Sobretot després que la Generalitat hagi demanat als governs locals la limitació d’accés als espais públics on es puguin produir aglomeracions de gent, com les platges o els parcs, entre les 00.30  i les 6 hores del matí, en un moment en què la població estacional arriba als prop de 50.000 habitants.

Durant la Comissió d’Emergència Municipal d’aquest matí el sotsinspector en cap de la Policia Local, Joan Pie, ha assegurat que durant les nits del cap de setmana els agents efectuaran controls exhaustius per evitar els accessos a les platges. També comptaran amb la col·laboració dels membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

Preocupació també a Creixell

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, també ha demanat formalment a la Generalitat que al seu municipi també s’hi apliqui al toc de queda. Creixell compleix la condició de superar els 400 casos per 100.000 habitants aquest mes de juliol, però només té una població censada de 3.700 habitants. Llopart avisa que la població flotant del municipi supera les 6.000 persones i a l’estiu poden arribar a 30.000 persones. “La situació és molt complicada i hem d’evitar botellots a la platja i ens caldria toc de queda”, afirma l’alcalde creixellenc, que té clar que si aquest cap de setmana es produeixen situacions complicades haurà de demanar ajuda als Mossos d’esquadra.

Foto: La Policia Local de Roda de Berà s’haurà d’esforçar per a controlar les possibles aglomeracions que es generin a les platges i al seu entorn més proper. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This