Magí Sunyer i el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, Premis Tarragonès 2020

REDACCIÓ – Altafulla, 12/7/2021

La Plaça de l’Església d’Altafulla va acollir aquest dissabte, 10 de juliol, al vespre l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020 que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. La situació sanitària arran de la pandèmia de Covid-19 va impedir celebrar, la passada tardor, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020 que es van un any després seguint totes les mesures de seguretat que marca el Procicat.

Els Premis Tarragonès són una cita cultural de referència a la nostra comarca, de caràcter anual, i que compten amb la col·laboració de l’empresa Repsol. L’acte va estar conduit per la periodista Roser Marquès i va comptar amb un concert del quintet de metall Forumbrass.

El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment els Premis Tarragonès en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Durant l’acte es van lliurar els següents Premis:

XXIIa BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El jurat va acordar concedir la beca al projecte La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria de Sara Masalias i Ramon Gabriel.

La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 euros i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell. El jurat d’aquesta convocatòria el formaven Montserrat Duch, Anna I. Serra i Magí Sunyer, professors de la URV; i Antoni Virgili, professor de la UAB. Va lliurar la beca Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

XXè PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’escriptor Magí Sunyer en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. Sunyer s’ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Cal destacar el seu compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d’estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. El jurat el formaven Àlvar Calvet, Francesc Roig, Maria Mercè Sardà i Dolors Saumell. Va lliurar el guardó Dídac Nadal, president de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

XXè PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’Associació FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, fent possible una indústria cinematogràfica catalana. Destacar la tasca transversal del Festival amb l’impuls d’accions educatives als centres docents per tal de promoure l’aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia i consolidar un públic jove. Cal fer esment, d’una manera especial, el seu compromís i la seva implicació al territori.

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. El jurat el formaven Carles Abelló, Jordi Bertran, Rosa Maria Codines i Jaume Garcia. Va lliurar el premi Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès.  L’acte va finalitzar amb els parlaments del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla.

Foto: Imatge de família dels premiats en els Premis del Tarragonès 2020. / CCT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This