La platja de Creixell llueix una escultura que ens recorda la contaminació del mar a causa del plàstic

REDACCIÓ – Creixell, 12/7/2021

Creixell disposa d’una platja amb un sistema dunar amb flora i fauna autòctona i el seu Ajuntament de la Vila és conscient de la importància de l’entorn natural privilegiat que ens envolta. És per aquest motiu que des de les àrees de Medi ambient i Turisme, a càrrec de la regidora Silvia Farrero, sovint s’impulsen diferents iniciatives per tal de preservar l’entorn natural creixellenc i a la vegada conscienciar als vilatans, visitants i turistes de la importància de tenir cura del medi ambient. La darrera ha estat una intervenció següent que també s’ha dut a terme a d’altres municipis del territori: la instal·lació de l’escultura El peix que menja plàstic, creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa de Canovelles.

La seva funció és la d’un contenidor que està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on s’utilitza una gran quantitat de recipients d’aquest material. Al mateix temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals. Aquesta escultura està ubicada a la platja del Port Romà.

L’Ajuntament de Creixell ha instal·lat l’únic peix que menja plàstic que es pot trobar a l’entrada de la platja, on està el Servei de socorrisme. La seva ubicació està pensada per ser utilitzada pers usuaris de la platja i per aquelles persones que vagin a veure’l.

L’objectiu és educatiu: la població hem d’entendre la necessitat imperiosa de reciclar els envasos I del problema ambiental que suposa llançar aquests residus a la mar, on triguen més temps a degradar que a la terra. Així, amb aquesta iniciativa es pretén evitar que els plàstics acabin al mar i que s’incorporin a la cadena tròfica de les espècies marines i en conseqüència, al consum humà. Hem de deixar la platja neta cada dia. Aquesta estructura dissenyada per l’artista Rosendo Porro Cuesta serveix per això, per empassar-se els envasos que llencem a la platja.

Foto: La regidora de Turisme i Medi ambient, Sílvia Farrero, i la tècnica de Medi Ambient Maise Gual, en el moment d’inaugurar l’escultura a la platja de Creixell. / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This