L’Arc Serveis incrementa la presència de fisioterapeutes en l’ajuda als domicilis de gent gran per la pandèmia

REDACCIÓ – Roda de Berà, 8/7/2021

L’Arc Serveis Assistencials, -servei d’ajuda domiciliària que treballa amb les persones grans, discapacitat i dependència al Baix Penedès i al Tarragonès- ha incrementat la presència de fisioterapeutes a les llars on s’ofereixen serveis d’atenció domiciliària (SAD). La raó és que els professionals de l’ajuda a domicili han detectat que el sedentarisme motivat pel llarg temps de pandèmia ha causat més seqüeles físiques entre els seus usuaris, provocades per una disminució de l’activitat física i la mobilitat.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que, durant el llarg període de confinament, “una de les seqüeles més visibles ha estat la física, que ha derivat en una major fragilitat, un risc important de caigudes i una reducció de l’autonomia personal de la gent gran o amb dependència”. Així ho corrobora un estudi del Grup de Recerca ENFYRED (Entrenament, activitat física i rendiment esportiu) de la Universitat de Saragossa.

Per aquest motiu han iniciat programes d’activitats física adaptats als domicilis dels usuaris, segons l’edat, l’estat i el seu grau de dependència. Les fisioterapeutes treballen a les llars per rehabilitar la musculatura feble de l’usuari, re-oxigenar teixits danyats amb tècniques mecàniques i oferir eines per una bona prevenció. D’aquesta manera, des de L’Arc Serveis aposten per implementar professionals que avancin cap a una millora que tingui cura del benestar i de la salut, al propi domicili.

La Covid-19 passa factura a la gent gran

La pandèmia ha marcat un abans i un després en el sector de les cures i els serveis d’ajuda domiciliària. Segons els professionals de L’Arc Serveis, les conseqüències del confinament entre el col·lectiu de la gent gran i amb dependència “han sigut sagnants en aspectes socials, psicològics, emocionals i físics”.

Foto: La Covid-19 ha generat molts problemes físics en la gent gran. / L’ARC SERVEIS ASSISTENCIALS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This