El Cercle Artístic d’Altafulla estrena el mercat ‘Art al carrer’ aquest 4 de juliol

REDACCIÓ – Altafulla, 2/7/2021

El Cercle Artístic d’Altafulla està d’enhorabona. Després de l’aturada de la seva activitat per culpa de la pandèmia a mitjan mes de març de 2020, de mica a mica torna al seu millor estat de forma. Mostra d’això ja va ser per Setmana Santa d’enguany, quan va recuperar una de les seves propostes periòdiques, l’exposició col·lectiva dels membres de l’entitat. Una exhibició que esdevindria l’embrió de la represa del dia a dia del col·lectiu.

Ja en un primer moment, el seu president, Salvador Anton, es mostrava convençut que poc a poc el Cercle Artístic d’Altafulla aniria recuperant la seva activitat “sempre amb la prudència que imposa la COVID-19”. Alhora, Anton assenyalava que “aquest període d’inactivitat presencial conjunta no ha evitat que la majoria de membres de l’entitat hagin creat des de casa seva obres que ara volen veure la llum”. Una afirmació que les últimes setmanes ha precipitat que l’agenda dels artistes locals hagi començat a estar més sol·licitada.

Sense anar més lluny, el passat 20 de juny desenes d’artistes amb els seus cavallets i paletes van repartir-se pels carrers i places de la Vila Closa en una Jornada de Pintura Ràpida i al Natural. El “detonant definitiu”, deia Anton, “d’aquesta recuperació de l’espai públic que s’ha convertit en tendència en els últims temps arran de la pandèmia i en la que Altafulla no és cap excepció”. Una iniciativa que va ser el preludi del que l’entitat és a punt d’estrenar aquest diumenge 4 de juliol a partir de les deu del matí i fins a les tres del migdia.

I és que el Cercle Artístic d’Altafulla s’ha proposat donar a conèixer els seus artistes i la seva obra al gran públic a través d’una iniciativa que és novetat a casa nostra, i que ens pot recordar a aquelles accions dels enyorats temps de Montmartre al París bohemi de principis del segle XX. Es tracta del mercat o fira ‘Art al carrer’, que a l’entorn de la seu del Cercle, la Pallissa i Era del Senyor, acollirà una desena d’artistes que disposen d’obra ja creada i la desitgen exposar i vendre, així com una conferència sobre art, diversos tallers adreçats al públic general tant adult com infantil, i un vermut musical.

L’objectiu de la iniciativa és treure les obres dels artistes d’Altafulla a l’aire lliure i apropar-les a un públic més ampli. El president del Cercle assegura que “els artistes necessiten comunicar-se amb la seva obra i per això necessiten al públic, a la vegada que el públic necessita la cultura”. Amb aquesta voluntat el Cercle Artístic d’Altafulla fa “una aposta i un pas endavant”, que d’ara en endavant esdevindrà un acte més a l’agenda local, amb noves edicions de la cita cada primer diumenge de mes.

Foto: L’art sortirà al carrer aquest diumenge 4 de juliol a Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This