ERC demana al govern espanyol que aïlli l’escola de la Pobla del soroll i les vibracions que provoquen els trens d’alta velocitat

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 1/7/2021

Els trens de la línia ferroviària d’alta velocitat al seu pas per la Pobla de Montornès provoquen molèsties a l’alumnat i el professorat de l’escola pública del municipi per manca de protecció acústica que els aïlli dels sorolls i les vibracions. Aquesta situació ha sigut traslladada per la senadora tarragonina d’ERC Laura Castel Fort al secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, per tal que els serveis tècnics d’ADIF estudiïn la possibilitat d’allargar les pantalles acústiques que hi ha instal·lades actualment en el tram de línia que travessa la població però que no arriben a protegir la zona escolar.

L’alcalde, Francesc Larios Mercadé, va traslladar aquesta problemàtica a la senadora Castel durant una visita recent al municipi, on va estar acompanyada pel també senador republicà per la demarcació Josep Rufà Gràcia. Larios explica que “les escoles de la Pobla de Montornès estan ubicades just on finalitzen les pantalles acústiques de la via del tren, i queden totalment desprotegides de sorolls i vibracions, amb l’agreujant que en la situació sanitària que patim han hagut de tenir les finestres obertes durant el curs que ara ha acabat”. La senadora i l’alcalde esperen que el govern espanyol pugui efectuar una actuació ràpida per solucionar el problema de cara al curs vinent.

Laura Castel afirma que “traslladem les necessitats del territori allà on calgui” i afegeix que aquest cas de la Pobla de Montornès és “una mostra més que parlant es poden trobar solucions a tot i que cal estar a prop de la gent. Fer política és aportar solucions”.

Foto: Una imatge de l’escola poblenca. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This