El Camp de Treball del Gaià es reprèn després de l’aturada de l’estiu passat

REDACCIÓ – Altafulla, 29/6/2021

El ‘Camp de Treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit’ ja està en marxa. Des del passat diumenge 27 de juny i fins al proper 11 de juliol acull una vintena de joves d’entre 14 i 17 anys de tota Catalunya en l’edició de la seva represa. I és que després de l’aturada obligada per la pandèmia de l’estiu passat, aquest 2021 és possible amb certs canvis, com ara la reducció del nombre de participants, que ha passat de 24 a 20, així com la creació d’unitats estables de convivència i l’ús de mesures de seguretat i prevenció anti Covid-19.

El camp de treball, que s’ha presentat públicament aquest dimarts 29 de juny, celebra la seva sisena edició, i és un dels dotze que s’ofereixen arreu del Camp de Tarragona i que compten amb l’empara de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. És possible gràcies a l’acord de col·laboració existent entre l’Ajuntament d’Altafulla i l’Associació Mediambiental La Sínia, i com és habitual, se centra en el desenvolupament de tasques a la llera del riu Gaià, tot fent diverses feines de conservació i neteja de l’espai, així com eliminant vegetació invasora de l’ecosistema fluvial.

La coordinadora del Camp de Treball, Andrea Córdoba, ha assegurat que el Camp de Treball representa una oportunitat per als joves, que “necessiten establir relacions socials alhora que descobreixen el territori”. En aquesta ocasió, ha explicat Córdoba, se segueix fent èmfasi en el “manteniment, restauració i conservació dels hàbitats i el seguiment de la seva biodiversitat”. A més, a banda d’aquesta feina al llarg dels matins, els participants també tenen un temps de lleure cada tarda, amb tallers, excursions o visites a diversos indrets de la vila.

Nou allotjament

Una de les novetats d’enguany fa referència al lloc on s’allotgen els voluntaris i voluntàries. Si fins ara ho feien al Càmping Santa Eulàlia, aquesta vegada és al gimnàs de l’escola La Portalada, que s’ha habilitat com a allotjament temporal per als joves. En aquest sentit, la coalcaldessa d’Altafulla i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat que la sessió de l’espai s’ha fet de forma totalment gratuïta, i que ara els nois i noies “són més a prop del seu àmbit d’actuació, com el Gaià o el Vinyet”.

Muntadas també ha dit que els nois i noies que han escollit el Camp de Treball del Gaià “tenen una gran consciència mediambiental” i saben que “cal mantenir correctes transicions entre el que és natural i urbà”. Igualment, ha explicat que més enllà d’aquesta implicació, l’estada també serveix perquè tots ells coneguin i facin difusió d’Altafulla.

Foto: Una vintena de joves participen en aquest camp de treball.  AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This