Manifestació a Roda de Berà contra les ocupacions il·legals

REDACCIÓ – Roda de Berà, 19/6/2021

Desenes de veïns i veïnes de la urbanització la Barquera de Roda de Berà s’han concentrat aquest dissabte, 19 de juny, pel matí per denunciar les ocupacions il·legals en aquest barri. La concentració ha comptat amb la presència de l’alcalde rodenc, Pere Virgili, que ha volgut fer-los costat i donar-los tot el suport institucional. L’han acompanyat membres del seu equip i de tots els grups municipals.

Virgili els ha intentat explicar fins on pot arribar l‘Ajuntament davant la situació que estan patint i el problema de convivència generat pels qui han ocupat de manera il·lícita dos habitatges. L’alcalde rodenc els ha assegurat que “des de l’Ajuntament continuaran pressionant les instàncies superiors i seguiran incrementant, dins de les seves competències i en la mesura dels recursos disponibles, les actuacions per tal de recuperar al més aviat possible l’habitual clima de seguretat i convivència.”

Ell passat dijous, 17 de juny,  es va reunir amb caràcter d’urgència la junta de portaveus del consistori rodenc per conèixer més a fons i analitzar la situació d’inseguretat i convivència generada en aquests últims dies pels qui han ocupat de manera il·lícita dos habitatges en el barri de la Barquera.

En un comunicat, el govern de Roda de Berà, denuncia “les persones que han ocupat aquests habitatges estan causant molèsties al veïnat al no respectar les mínimes normes de convivència, creant inseguretat derivada de situacions com per exemple fer d’amfitrions a desconeguts que reben i socialitzen al carrer amb comportaments incívics, o realitzar connexions en els subministraments bàsics sense cap mesura de seguretat.”

En el document, també apunta que “aquestes ocupacions semblen estar organitzades i orquestrades per qui s’aprofita injustament d’una gran sensibilitat ciutadana per la conjuntura social i econòmica tan complicada que estem vivint.”

En l’actualitat, l’Ajuntament de Roda de Berà es persona com perjudicat en els procediments penals per ocupacions al municipi i promou procediments contenciosos administratius contra qui ocupant il·legalment un habitatge i es connecta al subministrament elèctric o de gas generant perill i inseguretat a la resta de veïns.

Foto: Una imatge de la manifestació d’aquest dissabte a la urbanització la Barquera. / AJ. RODA DE BERÀ

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This