El Centre d’Interpretació del Riu Gaià ja és una realitat al Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 19/6/2021

Aquest divendres, 18 de juny, es va fer l’acte d’inauguració del Centre d’Interpretació del riu Gaià, que està situat a l’Ermita de Sant Ramon del Catllar. La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, i l’alcalde de Querol, Jordi Pijoan, van exercir de padrins d’un acte que s’ha endarrerit alguns mesos a causa de la Covid-19 i que va comptar amb representants de diversos dels municipis de la conca del Gaià.

Mitjançant un conveni, es gestionarà amb l’Associació Mediambiental la Sínia, entitat ambiental i de custòdia del territori. L’entitat ha anunciat que durant el mes de juliol es realitzaran les primeres visites guiades a aquest espai,  situat a les afores del nucli del Catllar, en un turó molt proper al riu Gaià i l’emplaçament històric industrial de la Fàbrica.

Al Centre d’Interpretació del riu Gaià es poden visitar aviat dues exposicions, l’una de temàtica ambiental i titulada La conca del riu Gaià. A pas d’aigua, territori i biodiversitat. I la segona, sobre el patrimoni local titulada: El conjunt fabril del Catllar, acompanyada de diverses maquetes d’en Josep Zaragoza. Al centre també podem veure la Xiloteca de la conca del riu Gaià d’en Joan Teruel, un recull de peces de fusta dels principals arbres i arbusts de la conca.

Fotos: Una imatge de l’exposició. Alba Muntadas i Jordi Pijoan van ser els padrins de la inauguració del Centre d’Interpretació del riu Gaià  / AJ. EL CATLLAR

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This