Entitats i personalitats del Baix Gaià reben distincions de Mèrit de Serveis Distingits del Tarragonès

REDACCIÓ – Perafort, 5/6/2021

Finalment, aquest divendres 4 de juny, es va portar a terme a Perafort el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits del Tarragonès 2019-2020, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi o de la comarca en el seu conjunt.

L’acte no es va poder celebrar quan tocava degut a la situació d’emergència sanitària per la irrupció de la pandèmia de Covid-19, i s’ha recuperat tan aviat la situació ho ha permès amb totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries. L’acte, conduït per la periodista de Tarragona Ràdio, Núria Cartanyà, va estar amenitzat per la Stromboli Jazz Band.

Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment d’alguns municipis de la comarca. En les bases s’estableix que els distingits de cada edició són presentats pels ajuntaments, a proposta del ple municipal. Després d’exposar-ho al públic, és aprovat pel Ple del Consell Comarcal.

Les personalitats del Baix Gaià que han rebut el reconeixement en aquesta sisena edició són: Núria Ruiz Morillas (Altafulla), investigadora i doctora en Química i professora de la URV; Josep Maria Gavaldà i Colomina (El Catllar), exbatlle de la vila que va promoure tres projectes emblemàtics per al municipi: el Centre Cultural, el parc de la Torre d’en Guiu i la recuperació i consolidació del castell del Catllar; María del Palacio Rodríguez-Solano (Creixell), distinció a títol pòstum a la que va ser farmacèutica del municipi i que amb la seva tasca va complementar el servei mèdic; Lluís Virgili Virgili (La Nou de Gaià); dedicat a la recerca de documentació històrica, especialment sobre els orígens del municipi.

Pel que fa a les entitats distingides estan la Coral Verge de Berà (Roda de Berà), el Club de Bitlles Catalanes (Salomó) i el Grup de Dones (Torredembarra).

Foto: Una imatge de tots els distingits aquest divendres a Perafort. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This