El FIC-CAT arriba amb novetats en una tretzena edició que homenatjarà Montserrat Carulla

REDACCIÓ – Roda de Berà,12/5/2021

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) arrenca a Roda de Berà aquest dissabte, 5 de juny, i s’allargarà fins el 13 de juny. En la roda de premsa de presentació del festival; el seu director. Antonio Barrero, va desvelar algunes de les novetats d’enguany, com l’homenatge que el FIC-CAT li retrà a la seva Presidenta d’Honor, la desapareguda Montserrat Carulla. L’acte tindrà lloc el mateix dia de la inauguració, aquest dissabte, 5 de juny a les 8 del vespre, al Pavelló Poliesportiu Municipal. Montserrat Carulla, actriu de cinema, teatre i televisió, fou membre del Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT des de la primera i edició i, des de la quarta, quan se li va fer un reconeixement públic, se la va nomenar Presidenta d’Honor.

L’homenatge comptarà amb la participació de familiars seus, així com amb un gran nombre de companys i companyes de Jurat i de professió. Barrero també ha explicat que enguany hi ha un total de 92 produccions repartides entre les diferents categories.

Tot seguit, tindrà lloc la presentació de ‘Tocats pel foc’, de Santi Lapeira. L’acte comptarà amb el propi director i amb els actors Sergi Cervera i Jordi Cadellans i de l’actriu Belén Fabra. Tal com ha explicat Lapeira “és l’adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo i era una pel·lícula que tenia moltes ganes de fer”.

Aquesta edició del FIC-CAT tindrà un format híbrid entre projeccions presencials i on line. Les presencials tindran lloc al mateix Pavelló poliesportiu, on cada dia a les 8 del vespre es podrà veure un llargmetratge. La resta de produccions seleccionades es podran visualitzar mitjançant TV3 a la carta, gràcies al conveni entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el FIC-CAT. Vicent Sanchis, director de TV3, explicava que “tenim una sèrie d’objectius comuns, que són reactivar la cultura, incentivar la indústria audiovisual del país i donar la màxima visibilitat al cinema que es produeix en català que, per desgràcia, no és gaire.”

El director del festival, Antonio Barrero, ha destacat que amb aquesta plataforma online el festival podrà obrir-se a un públic nou i ha assegurat que “les projeccions online han vingut per quedar-se”, no només al FIC-CAT sinó també a la resta de festivals. En el cas dels treballs de la categoria JOVE 48 HORES, el visionat serà a través de la plataforma YouTube.

Una altra de les novetats que ha desvelat el director del Festival és que Els Capdevila, companyia de cabaret formada per la Mega Pubilla, Caroline Capdevila, Eudald Capdevila i Felisa Vidal, seran els encarregats de conduir la gala de cloenda, que tindrà lloc el dissabte 13 de juny a les 7 de la tarda al Pavelló.

Totes les projeccions seran gratuïtes, seguint la filosofia del Festival, i només caldrà invitació per accedir a la inauguració i a la gala de cloenda. El FIC-CAT no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà, que n’és coordinador.

Foto: El FIC-CAT començarà el dissabte 5 de juny amb un sentit homenatge a la seva Presidenta d’honor, Montserrat Carulla. / FIC-CAT

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This