Finalitzen els treballs de restauració del mur de l’antic cementiri d’Altafulla

REDACCIÓ –  Altafulla, 3/6/2021

’Església de Sant Martí i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla han presentat aquest dijous, 3 de juny, la finalització dels treballs de restauració del mur de l’antic cementiri ubicat a l’entorn de la parròquia. L’acte ha comptat amb la presència del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; el Mossèn de la Parròquia de Sant Martí, Jaume Gené; la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el Mestre d’Obra, Enric Barceló.

Com ha explicat la regidora de Cultura, Gemma Maymó, la tempesta del Glòria, que es va produir entre els dies 20 i 23 de gener de l’any passat, va provocar el despreniment de 160 metres cúbics del mur perimetral que envolta el conjunt arquitectònic de l’Església de Sant Martí, i que va comportar el tancament del camí públic que rodeja la parròquia i el Castell. En aquest procés es van localitzar restes òssies humanes que podrien datar-se del segle XVIII i que correspondrien a l’antic cementiri de la vila.

Els treballs han consistit, segons ha detallat el Mestre d’Obra, Enric Barceló, en la restauració del mur basant-se en l’estructura original i utilitzant pedres de marge de la zona i morter de calç respectant així els criteris del conjunt de la Vila Closa, declarada Bé Cultura d’Interès Nacional des del 1998. També s’han recuperat les restes humanes que han tornat al seu lloc original.

En aquest sentit, el Mossèn d’Altafulla, Jaume Gené, ha remarcat la rellevància de l’espai “com a element patrimonial de la vila” i zona compartida amb el municipi d’acord amb el conveni de col·laboració existent entre la Parròquia de Sant Martí i l’Ajuntament d’Altafulla per al seu ús.

La inversió ha estat de 80.000 euros finançats per l’Església de Sant Martí i la col·laboració del consistori en l’acceleració per a l’execució dels treballs.

Foto: El Mestre d’Obra, Enric Barceló, flanquejat pel Mossèn d’Altafulla, Jaume Gené, la regidora de Cultura, Gemma Maymó. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This