El Gegants del Baix Gaià, protagonistes d’una exposició itinerant davant la manca de cercaviles per la Covid-19

REDACCIÓ – El Catllar, 31&5/2021

Una exposició sobre els Gegants del Baix Gaià es podrà veure entre el mes de juny i setembre a diferents localitats d’aquest territori. El Centre Cultural del Catllar serà el primer lloc on es podrà visitar, concretament el 12 i 13 de juny. El 19 i 20 del mateix mes l’exposició estarà a Altafulla.  El Molí de Riera de Gaià acollirà la mostra el 10 i 11 de juliol i les altres dates confirmades són: Ajuntament de Torredembarra, 14 i 15 de juliol; Casino de Roda de Berà, 28 i 29 d’agost i Creixell, 11 i 12 de setembre.

La idea de la mostra ha sortit de la Colla de Gegants i Grallers del Catllar davant la impossibilitat gairebé segura de fer cercaviles i altres actes massius al carrer aquest estiu a causa de les mesures contra la Covid-19. Van contactar amb la resta de colles castelleres del Baix Gaià i aquestes es van sumar ràpidament amb la iniciativa pensant sobretot en els més petits, els seguidors més entusiastes dels gegants. Les colles valoren que l’exposició serà una manera de recuperar el contacte entre elles després de més d’un any sense mantenir-lo a causa de la pandèmia.

L’exposició s’adaptarà a les dimensions de cada espai i. per exemple, al Catllar s’aplegaran tots els gegants del Baix Gaià, un total de 19, i els deu capgrossos del la colla local -nous i vells-. A les mostres de cada municipi almenys hi hauran els gegants nous de cada agrupació.

L’entrada serà gratuïta i a cada exposició hi haurà una guardiola per a col·labora amb La Marató de TV3. Al Catllar, segons explica el president de la Colla de Gegants i Grallers del Catllar, Mariano Ortiz, hi haurà música i també es lliurarà a cada visitant rebrà un full DIN A3 amb tots els gegants i una explicació de cada un.

Foto: Els Gegants i Grallers del Catllar, que van tenir la idea de l’exposició. / AJ. EL CATLLAR

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This