Escolars altafullencs planten vegetació autòctona per reforçar la platja i protegir el Parc de Voramar

REDACCIÓ – Altafulla, 27/5/2021

Alumnes de les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla planten aquests dies vegetació autòctona com el tamariu, el borró, el jull de platja i el card marí per reforçar l’estructura dunar de la platja i protegir el Parc de Voramar.  Ho fan en el marc de la Setmana de la Natura que, amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia, celebren tallers pedagògics per donar a conèixer la importància de conservar la platja com a espai natural viu i dinàmic en una de les accions del pla de gestió ‘Altafulla Platja Viva’.

Segons ha detallat la coalcaldessa i edil responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, que ha estat acompanyada pel tècnic ambiental, Ton Aymemí, aquests treballs finalitzen aquest divendres 28 de maig, a la tarda, on està prevista, també al Parc de Voramar, la jornada de voluntariat ambiental en l’àmbit dunar ‘Viu la platja!’ a partir de les 17 hores.

Concretament, la plantació s’ha dut a terme en el cordó dunar de 80 metres que fa de barrera entre la platja i el Parc de Voramar que té la funció de protegir l’espai davant dels temporals de mar per evitar que no es perdi la sorra de la platja. La restricció de l’accés a la zona, que s’ha delimitat perimetralment amb pilones de fusta, ha permès també la consolidació de la duna i el desenvolupament d’aquestes espècies vegetals que, en poc temps, ja han germinat.

Aquestes accions del pla de gestió ‘Altafulla Platja Viva’ permetran que aquesta zona natural es regeneri sola i no faci falta afegir sorra artificialment com s’havia fet fins ara.

Cal recordar que el pla de gestió ‘Altafulla Platja Viva’ ha estat reconegut amb el Premi Iniciativa Medi Ambient 2020 de la Diputació de Tarragona, i que pretén la gestió sostenible de la platja potenciant la protecció natural davant les llevantades i l’amenaça del canvi climàtic així com el manteniment de les activitats econòmiques i l’ús social del nostre front marítim.

Foto: Un moment de la plantada per part d’escolars altafullencs. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This