L’Altacústic i el Mercat de Música Viva de Vic, de la mà aquest 2021 en un festival que es desestacionalitza

REDACCIÓ – Altafulla, 20/5/2021

El Festival de Música Independent d’Altafulla, l’Altacústic, enceta aquest 2021 la seva vuitena edició amb les actuacions de Maria Jaume i Patricia Atzur aquest dissabte 22 de maig a les 19:30 hores a la plaça del Pou. És una de les novetats del certamen, la desestacionalització, ja que “d’ara en endavant hi ha la intenció de programar concerts més enllà de les dates oficials”. Tot plegat ho ha explicat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, a la presentació del Festival aquest dijous 20 de maig al matí en el que serà un dels seus escenaris, la plaça del Pou, que enguany es recupera.

De fet, aquesta serà una altra de les novetats del proper mes de juliol. I és que després de les limitacions imposades per contenir la pandèmia en l’edició passada, que va concentrar tots els recitals a la plaça de l’Església, aquest cop tornarà un dels emplaçaments de referència al certamen. En aquest sentit, la regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó, s’ha mostrat molt satisfeta de poder tornar a oferir concerts simultanis a l’Altacústic i “conjugar dos escenaris per així recuperar l’essència d’anys anteriors”.

La tercera gran novetat del 2021 és l’agermanament que estableix el festival amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), de manera que Altafulla acollirà dos concerts amb segell de la reconeguda proposta osonenca. Serà en la jornada inaugural, i permetrà a Vic donar més visibilitat de la seva iniciativa i alhora ampliar la programació encara en un context de contenció de la pandèmia. Per tot plegat, el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar, ha anunciat que també es farà una trobada de programadors, “per tal que puguin contractar nous espectacles i contribuir així a dinamitzar els festivals del territori”. Colmenar ha afegit, a més, que “per al festival de música independent d’Altafulla, amb un total de 8 concerts, es tracta d’una oportunitat i un impuls per tenir una major repercussió a tot el país”.

La programació de l’Altacústic per al juliol comprèn 3 dies:

Dijous 15 s’inicia el certamen en col·laboració amb el MMVV a l’escenari de la plaça del Pou, amb Joana Serrat & The Great Canyoners a les 19:30h., i amb Daniel Lumbreras a partir de les 21:30h.

Divendres 16 serà el torn de la tarragonina Anna d’Ivori a les 19.30h. a la plaça de l’Església, mentre que a les 20:30h. Joan Colomo actuarà a la plaça del Pou. Finalment, ja a les 22:00h. tancarà la jornada Los Sara Fontán a la plaça de l’Església.

L’Altacústic clourà el dissabte dia 17 a partir de les 20:00h. amb Pau Vallvé a l’escenari de la plaça del Pou, Joina a les 21:30h. a la plaça de l’Església, i Kids from Mars a la plaça del Pou a les 22:30h.

Les entrades per a la vuitena edició de l’Altacústic s’han posat a la venda a www.altacustic.cat aquest mateix dijous pel que fa als concerts de juliol. Paral·lelament, les persones interessades en assistir als concerts d’aquest dissabte encara tenen temps d’aconseguir algunes de les entrades que queden disponibles del total de 150. De moment aquest és l’aforament previst, en un format similar al de l’any passat, a la plaça de l’Església, i amb taules i cadires convenientment separades.

Foto: Una imatge de la presentació de l’Altacústic 2021. D’esquerra a dreta, el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar; la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el co-alcalde dAltafulla, Jordi Molinera. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This