La Societat de Caçadors La Coma i l’Ajuntament netegen el sotabosc de la muntanya de Sant Antoni d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 13/5/2021

La premissa és clara: apagar el foc a l’hivern, i no a l’estiu. La Societat de Caçadors La Coma ha enllestit aquests darrers dies les tasques de neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni d’Altafulla. Uns treballs que es duen a terme a través d’un conveni que l’Ajuntament va signar amb l’entitat a finals del 2013 i que té per objectiu la prevenció del risc d’incendis.

Els treballs consisteixen en desbrossar el sotabosc i mantenir en bon estat els camins i tallafocs que hi ha en el que esdevé el pulmó verd del municipi. Unes actuacions que esdevenen molt importants a l’hora de prevenir incendis i d’altres situacions greus que es deriven del foc.

L’actuació consisteix en una estassada selectiva del sotabosc, posant especial èmfasi en la zona perimetral propera als habitatges adjacents, en els vials de comunicació i en els camins interiors al bosc. El perímetre de la zona en qüestió és de 200 hectàrees.

Habitualment, aquests treballs es realitzen a principis d’any, però s’ha volgut esperar per evitar que hi tornés a créixer la vegetació abans que arribi l’estiu. L’entitat i l’Ajuntament estan en contacte amb els agents forestals per poder actuar tot just abans que es prohibeixi l’entrada de maquinària a la muntanya per perill d’incendi.

Foto: Una imatge dels treballs al sotabosc de la muntanya de Sant Antoni. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This