La platja d’Altafulla repeteix la distinció de qualitat Bandera Blava

REDACCIÓ – Altafulla, 13/5/2021

La platja d’Altafulla comptarà una temporada més amb la distinció Bandera Blava, que reconeix internacionalment la qualitat de les platges, tal i com ha anunciat aquest dimarts, 11 de maig, l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). Aquest guardó valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

A més, aquest reconeixement coincideix aquest any a Altafulla amb l’execució del pla de gestió ‘Altafulla Platja Viva’, una iniciativa que pretén la gestió sostenible de la platja potenciant la protecció natural davant les llevantades i l’amenaça del canvi climàtic així com el manteniment de les activitats econòmiques i l’ús social del nostre front marítim. Aquest projecte ha merescut el Premi Iniciativa Medi Ambient 2020 de la Diputació de Tarragona.

Aquest mes de maig continuen les accions de reconstrucció del cordó dunar del Parc de Voramar, amb la seva delimitació i tancament perimetral  per a protegir les espècies vegetals autòctones que s’hi plantaran i sembraran.

Està previst que la plantació es realitzi durant la setmana del 24 de maig conjuntament amb l’Associació Mediambiental La Sínia i les escoles del municipi, per tal que posteriorment es completi la intervenció amb la instal·lació de més barreres de retenció de sorra a la zona frontal. Aquesta actuació també té la finalitat de protegir i defensar el Parc de Voramar i els seus usos.

L’Hort de la Sínia, Centre Blau

Per la seva banda, una de les entitats que dona suport al projecte ‘Altafulla Platja Viva’ com l’Hort de la Sínia, ha estat reconeguda un any més com a Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This