‘La vida secreta de Tennessee Williams’ passa el 8 de maig pel Centre Cultura del Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 5/5/2021

El bon teatre torna aquest dissabte, 8 de maig, a l’auditori del Centre Cultura del Catllar amb ‘La vida secreta de Tennessee Williams’, protagonitzada per Martí Peraferrer. Dirigida per Francesc Cerro és un muntatge de la Companyia Teatre Blau. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia al telèfon 977 65 31 01. La funció comença a les set del vespre.

És un espectacle d’èxit que porta més de 400 representacions i ha estat presentat tant a Catalunya com a l’Estat Espanyol (Madrid, Saragossa, Ciudad Real i València) i també a l’Amèrica Llatina (Mèxic, Argentina, Uruguai, Colòmbia, Cuba i Xile).

Sinopsi

Tennessee Williams entra en una petita sala de conferències de la Universitat de Yale a principis dels anys 80. La seva trajectòria d’autor teatral ja està en decadència. S’acosta el final de la seva producció escènica i també de la seva vida. El públic jove assistent a la trobada es mostra molt apàtic davant la presència d’un dels dramaturgs nord-americans més importants del segle XX. Només un gos que acompanya a un dels estudiants sembla parar l’orella amb molta atenció.

Quan acaba la xerrada, un estudiant li pregunta si és cert que la seva carrera teatral ja està acabada. Ell, sense immutar-se i amb un somriure als llavis, contesta: “Miri, això li pregunta al gos”. Amb aquesta anècdota comença l’espectacle i és el resum perfecte per explicar quina va ser l’actitud personal d’aquest home de teatre tan especial, polèmic i controvertit.

Aquest monòleg vol aproximar-se encara més al públic i planteja una versió de petit format on la proximitat i la comunicació amb el públic és molt més intensa. Les emocions i el sentiments del dramaturg nord-americà Tennessee Williams se’ns enganxen a la pell d’una manera molt més compromesa i on l’actor i l’espectador no es poden escapar d’establir un vincle de sensacions i impressions inoblidables.

Aquest monòleg teatral no deixa indiferent l’espectador, que s’endinsa en la gran muntanya russa d’emocions que va ser la vida d’aquest genial, reconegut i maltractat autor teatral. L’obra ha rebut una gran quantitat de bones crítiques arreu dels escenaris que ha trepitjat i ara vol anar més enllà, experimentant en el camp de la proximitat, del compromís amb el públic i del que s’anomena teatre de butxaca.

Foto: Martí Peraferrer es posa a la pell del dramaturg Tennessee Williams. / TEATRE BLAU

Hemeroteca

Tweets recents

Share This