L’accident d’un camió de matèries perilloses a Altafulla obliga activar el pla TRANSCAT

REDACCIÓ – Altafulla, 21/4/2021

Tarda moguda al Baix Gaià. Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimecres, 21 d’abril, en ALERTA el Pla d’emergències TRANSCAT per l’accident ocorregut a Altafulla, al Pontet, a l’antiga N-340. A les 15:13 hores el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha rebut avís d’un accident amb un camió que transportava matèries perilloses i ha bolcat.

A conseqüència de l’accident s’ha ocasionat una pèrdua del producte que contenia la cisterna, que estava compartimentada en tres dipòsits, un amb 10.000 litres de gasoil i els altres dos amb 5.000 litres de benzina cadascun. La fuita s’ha produït per la zona inferior de la cisterna, la qual s’ha esquerdat i és per on ha vesat el producte. Aquest ha estat absorbit per la sorra del terreny on es troba el camió accidentat.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 5 dotacions i està treballant al lloc amb l’empresa propietària del vehicle. A més d’establir el perímetre de seguretat al voltant del camió, els Bombers han aturat la fuita de combustible i han supervisat l’operació de transvasament del producte que encara hi havia dins el dipòsit malmès. Un cop les grues hagin retirat el vehicle, procediran a completar la neteja de la calçada.

El CECAT de Protecció Civil ha alertat l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Catalana de Residus  pertinents per tal de dur a terme una valoració dels possibles danys en el medi.

Foto: Una imatge del camió bolcat a l’antiga N-340. / BOMBERS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This