Es confirma el divorci a Junts per Altafulla i Xavier Rofas passa a ser regidor no adscrit

REDACCIÓ – Altafulla, 13/4/2021

Era la crònica d’un divorci anunciat a Junts per Altafulla, però finalment aquest dimarts, 13 d’abril, s’ha oficialitzat amb l’anunci del número dos de la candidatura, Xavier Rofas, del seu pas a regidor no adscrit. Rofas, afiliat al PDeCAT, ha afirmat que està”enutjat” i renuncia a les sigles del grup municipal per “discrepàncies de fons” amb els posicionaments polítics del portaveu de la formació, Hèctor López Bofill, puigdemontista i que queda com a únic regidor del grup municipal.

Si bé les desavinences entre ambdós membres del grup municipal de Junts per Altafulla feia temps que eren evidents, s’han fet més paleses en els últims mesos, arran del trencament entre PDeCAT -partit del qual és associat Rofas- i Junts per Catalunya en l’àmbit nacional, que ja van fer campanya per les eleccions al Parlament com a formacions separades.

En una roda de premsa, Xavier Rofas, però, no ha fet oficials les seves motivacions per a prendre aquesta decisió i afirma que està enutjat perquè hi ha qüestions formals i de fons en la relació amb Junts que no encaixen en els seus plantejaments. Un dels detonants per prendre aquesta decisió, manté, han estat els resultats de les eleccions al Parlament però la majoria fan referència a l’àmbit municipal. Per exemple els inicis de la creació del grup de Junts a Altafulla, sense tenir en compte, denuncia Rofas, als aleshores regidors convergents (el mateix Rofas i Pere Gomés); a les negociacions dels últims pressupostos municipals, en les que Rofas diu que va ser vetat o bé en la impossibilitat de poder prendre la veu quan al plenari es tractaven temes urbanístics.

Per la seva banda, el fins ara company de grup, Hèctor López Bofill, serà l’únic cap visible de Junts per Altafulla al plenari. López Bofill, com ha explicat al programa L’Hora Local, d’Altafulla Ràdio, ha rebut la notícia amb resignació, sense haver-ne estat informat prèviament de forma oficial, però sabent que era una situació que caldria afrontar tard o d’hora. Igualment ha parlat del distanciament de Rofas amb el grup de Junts per justificar els aspectes pels quals el regidor del PDeCAT afirma haver-se sentit menystingut. López Bofill ha assegurat també que creu que seria “coherent” que Rofas deixés la seva acta com a regidor, però que és una decisió seva.

Mentre ara López Bofill es queda sol defensant els posicionaments de Junts al plenari municipal, Rofas assegura que se sent “alliberat” per poder mostrar a través del grup mixt, quin és el pensament real del seu partit, el PDeCAT i posicionar-se per treballar en vistes a les pròximes eleccions municipals, al 2023.

Foto: Xavier Rofas es converteix a partir d’ara en regidor no adscrit del ple municipal altafullenc. / ALTAFULLA RÀDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This