Pas endavant de l’Ajuntament de Creixell en la protecció dels drets dels animals amb una moció aprovada per unanimitat

REDACCIÓ – Creixell, 27/3/2021

El ple municipal de l’Ajuntament de Creixell ha aprovat aquesta setmana declarar Creixell com a municipi de protecció d’animals i en contra del maltractament. Ha estat a través de la moció presentada per la primera tinent d’alcalde, Pilar Romero, del grup FIC-Units per Creixell i va ser aprovada per unanimitat dels onze membres del consistori en el ple telemàtic d’aquest dijous, 25 de març. A més, Romero s’ha fet càrrec de la regidoria delegada de la nova Àrea de Protecció Animal creada a l’Ajuntament de Creixell.

Amb aquesta moció es declara el municipi de Creixell lliure de maltractament animal. Aquest acord plenari s’insta a la població en general a denunciar el maltractament als animals per part de terceres persones i a vetllar pel benestar animal. També es promourà la formació del personal de l’administració pública, per tal que puguin tenir tots els recursos necessaris per aconseguir també una actuació més àgil davant de situacions que ho requereixin.

L’Ajuntament de Creixell demanarà al Govern de l’Estat que es modifiquin les lleis necessàries per a prevenir els casos de crueltat contra els animals, fomentant l’educació en l’empatia i la cultura de la Pau. Es demanarà que s’aprovi una Llei marc de Protecció dels Animals així com a modificar el Codi Penal i les lleis necessàries per a endurir les penes en casos d’especial crueltat.

També es va acordar el demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que augmenti els recursos que reben els ajuntaments per a desenvolupar les polítiques de benestar animal i protecció de la fauna.

Amb aquest acord, l’ajuntament de Creixell vol que tots els animals tinguin una vida digna, sense maltractament físic o psicològic. Sense passar gana, set, calor, fred i angoixa per viure tancat entre quatre parets o lligats amb cadenes tot el dia.

Segons destaca la tinent d’alcalde, Pilar Romero, a la proposta d’acord de la moció presentada  “un animal pateix igual que tot ser viu i té tot el dret a tindre una vida digna i a ser feliç.” “Els animals són éssers sensibles, que senten i per tant deixen de ser considerats objectes”, afegeix.

S’enduriran les mesures per evitar l’abandonament animal i des de l’Ajuntament també es fomentarà l’adopció d’animals. Es demana també que el maltractament animal sigui sempre un delicte sota sanció.

Foto: La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Creixell, Pilar Romero, en una de les moltes accions que ha dut a terme a Creixell per a recollir pinso i altra material pels aninals abandonats. / AJ. CREIXELL

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This