Una experiència artística amb usuaris de la Fundació Onada a la llera del riu Gaià

REDACCIÓ – Altafulla, 26/3/2021

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Gemma Maymó, col·labora en una experiència artística que vincula l’art, el municipi i l’entorn natural de la llera del riu Gaià. Precisament aquests dies s’ha rodat a la llera del riu una pel·lícula col·lectiva que vol posar en valor les diferents mirades que pot tenir la creació artística, a càrrec de la codirecció del creador audiovisual i altafullenc Cristopher Ruiz, i la seva companya professional Ingrid Ferrer.

Ambdós són els creadors de www.dospunts.org, un projecte multimèdia basat en la creació pausada i reflexiva, que permeti donar el valor que es mereix al missatge que es vol expressar. Una idea que defineix les seves propostes i que s’exemplifica en treballs com el rodatge d’aquest film, que compta amb usuaris de la Fundació Onada de Torredembarra que els ofereix la possibilitat d’esdevenir creadors i plasmar sobre el cel·luloide la seva mirada artística, en aquest cas, amb el riu Gaià i el seu entorn com a protagonistes.

El film es roda, de fet, en Super 8, un format analògic que encaixa a la perfecció amb aquesta idea de la creació artística pausada, reflexiva i deixant de banda la immediatesa dels actuals sistemes de gravació com podrien ser els telèfons mòbils.

L’Ajuntament d’Altafulla hi ha col·laborat amb una aportació econòmica de 500 euros que ha permès atendre algunes necessitats logístiques del rodatge. L’edil de Cultura, Gemma Maymó, ha assegurat que es tracta d’una proposta original, interessant i que va més enllà d’una activitat social de descoberta del paisatge.

Un cop enllestit el treball es podrà veure en una projecció pública a Altafulla, que està prevista a principis d’estiu.

Foto: Un moment del rodatge a la llera del riu Gaià. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This