L’Ajuntament de la Nou de Gaià, en línia davant la demanda d’habitatge

JOAN BORONAT –  La Nou de Gaià, 25/3/2021

El creixent interès, d’un temps ençà, per anar a viure en entorns rurals s’ha vist incrementat pels efectes de la pandèmia. La Nou de Gaià, és un dels molts municipis que està rebent aquesta demanda, amb l’augment de peticions de nous empadronaments i d’habitatge, tant de lloguer, com de compravenda.

L’alcaldessa de la Nou de Gaià, Josepa Figueras, assenyala que l’arribada de nouvinguts instal·lats darrerament al municipi “exerceix de reclam per  a amics i coneguts que els expliquen els avantatges de residir en un poble tranquil com el nostre, en una situació geogràfica de privilegi, de l’interior de la comarca del Tarragonès”. Tot plegat, sinònim de millor qualitat de vida.  

Complaure aquesta tendència, de fer de la Nou la residència habitual no és fàcil, atès que l’oferta d’habitatge de venda i lloguer és insuficient. És per això que l’Ajuntament de la Nou emprèn dues accions, en propietats de titularitat municipal, per contribuir a augmentar l’oferta existent.

En primer lloc, engega un procediment d’alienació d’un immoble al nucli antic. Es tracta d’un edifici que consta de quatre plantes i té més 500m2, situat a l’emblemàtica plaça del Centenari. Cal recordar que fa uns mesos es van dur a terme unes jornades de portes obertes, on  força persones van constatar la singularitat de la casa que va ser condicionada per ús d’allotjament turístic. Al Butlletí Oficial de la Província es pot consultar la publicació corresponent.

Per altra banda, en breu s’iniciaran les obres de condicionament de l’edifici amb jardí que albergava l’antiga Llar d’Infants municipal La Palmera, per convertir-la en un habitatge unifamiliar. Es preveu que les obres quedin enllestides abans de l’estiu, moment en què s’iniciarà un procediment de concurs públic per optar al seu lloguer.

L’alcaldessa Josepa Figueras ha subratllat que amb aquestes dues iniciatives, “el consistori, a més a més de contribuir a l’oferta d’habitatge disponible, vol donar sentit als equipaments i propietats municipals evitant que restin tancats i sense ús”, amb la consegüent degradació que això implica.

Foto: Edifici de quatre plantes situat a l’emblemàtica plaça del Centenari / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This