El Catllar rehabilita la coberta de Mas de Pallarès per convertir-lo en un futur espai d’ús social

JOAN BORONAT – El Catllar, 17/3/2021

L’Ajuntament del Catllar ha posat en marxa les obres de rehabilitació de la coberta de la masia de Mas de Pallarès, a Residencial Cinc Estrelles, una de les moltes urbanitzacions que integren el terme municipal. Els treballs consisteixen en la renovació de la teulada que restava en un avançat estat de degradació i que fins i tot amenaçava esfondrament.

Aquesta masia de propietat municipal va passar a mans de l’Ajuntament del Catllar quan es va desplegar ja fa anys el pla urbanístic d’aquesta zona residencial en la qual hi viuen 478 persones empadronades. El cost de les obres ascendeix a un import de 73.915 euros, el 80 % del qual està subvencionat pel Pla d’Acció Municipal (PAM9 de la Diputació de Tarragona.

Pel que fa a l’estat de les obres fins ara s’ha procedit al desmuntatge de la coberta, la retirada dels cabirons de fusta malmesos i el canyissat de bambú del fals sostre. A l’hora de refer la teulada és col·locaran bigues de formigó i s’aprofitaran les teules antigues que estiguin en bon estat.

Segons explica l’alcalde del Catllar, Joan Morlà, al terme municipal “hi ha un total de 40 masies catalogades dins del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el que dóna idea del passat camperol del nostre poble”.

Mentre la urbanització no va ser recepcionada per l’Ajuntament del Catllar la masia de Mas Pallarès va ser utilitzada per la Junta de Compensació, però després “en constituir-se l’Associació de Veïns, l’edifici, que consta d’uns baixos i planta superior, va quedar en desús, i en conseqüència, ha patit un progressiu deteriorament”, subratlla l’alcalde Morlà.

En un futur no llunyà l’Ajuntament del Catllar podria dur a terme la restauració interior de l’antiga masia amb l’objectiu d’esdevenir un espai d’ús social per als veïns de Mas Pallarès-Residencial Cinc Estrelles.

Foto: Una imatge del Mas de Pallarès, situat a la Urbanització Residencial Cinc Estrelles. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This