Pepita Farreras, Neus Català, Paquita Sendra i Maria Porter donaran nom a dos carrers i dos passatges d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 15/3/2021

Pepita Farreras, Neus Català, Paquita Sendra i Maria Porter són les escollides per donar nom a dos carrers i dos passatges d’Altafulla. Ho va anunciar aquest diumenge, 14 de març, la coalcaldesa Alba Muntadas en el darrer acte del programa del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Els noms escollits han estat els més votats d’una enquesta ciutadana, impulsada des de les regidories de Polítiques de Gènere i Via Pública,  que va tenir la participació de mig miler de veïns i veïnes que van poder votar quatre noms de les 10 dones possibles d’un llistat, rellevants en la vida social d’Altafulla, i destacades de la cultura catalana.

Muntadas va recordar que la resta de noms proposats i que no van resultar els escollits disposaran de noves oportunitats per passar a formar part del nomenclàtor del municipi. I és que l’Ajuntament guarda aquests noms per a carrers nous que es puguin construir en el futur. Aquests noms són Maria Baldó, Marta Ribas, Antonia Coscojuela, Montserrat Roig, Amparo Araque i Maria Alonso.

D’altra banda, també s’ha posat el nom de ‘Faustina’ a un altre passatge, proper a l’Ajuntament. En aquest cas, sense votació popular, i que respon a l’esposa de Caius Valerius Avitus, amfitrions de la Vil·la romana dels Munts.

L’acte va estar precedit per la presentació del treball de recerca de la jove altafullenca Carla Martínez. Aquesta alumna de l’Institut d’Altafulla va plantejar un estudi del nomenclàtor de la vila i es va adonar que no hi figurava el nom de cap dona. L’Ajuntament s’hi va interessar aviat i va plantejar la votació perquè la ciutadania decidís els noms de dones per a batejar diferents vies sense nom.

Foto: Un moment de l’acte d’aquest diumenge a Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This