Neix l’AEH Baix Gaià amb l’objectiu de dinamitzar el sector de l’allotjament i la restauració

REDACCIÓ – La Riera de Gaià, 1/3/2021

Aquest dilluns, 1 de març, s’ha presentat la nova Associació d’Hostaleria del Baix Gaià, culminant una tasca de dos mesos de treball en aquest sector econòmic basic en aquest territori. Al capdavant de la nova entitat, hi ha Alejandro Francino, acompanyat de diferents representats d’aquest sector. L’AEH Baix Gaià neix amb una cinquantena de membres amb l’objectiu de sumar nous associats per poder tenir més força davant de les administracions.

L’acte de presentació s’ha portat a terme a la Masia Can Martí de la Riera del Gaià i ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Riera de Gaià, Jaume Casas; el  president de l’AEHT, Francesc Pintado; el president de l’AEH Baix Gaià, Alejandro Francino i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla, a més de membres de la junta i els alcaldes de la majoria de poblacions del Baix Gaià.

Amb la constitució d’aquesta nova associació, l’AEHT segueix amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori i com comenta Francesc Pintado: “Després de 3 anys creant associacions al Baix Penedès, Tarragona Ciutat, Reus, Salou, Vila-Seca, Cambrils, Terres de l´Ebre, Conca de Barberà i Priorat Enoturisme; avui fem gran l’Associació de restaurants de Torredembarra (ART), convertint-la en AEH Baix Gaià.” Així doncs, la nova associació passa des d’avui a englobar Torredembarra, Altafulla, Creixell, Roda de Barà, La Riera de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès,  entre altres poblacions d’aquest territori únic del Camp de Tarragona.

Reptes i iniciatives

L’AEH Baix Gaià neix amb l’objectiu de fer guanyar força, visibilitat i recolzament en uns moments molt difícils pel sector. Un dels reptes plantejats per la nova junta és també posicionar la marca turística Baix Gaià. Un destí que sempre ha mostrat un gran atractiu equilibrat entre mar i muntanya; entre cultura i gastronomia.

Entre les iniciatives que vol tirar a terme l’AEH Baix Gaià està l’organització de jornades gastronòmiques, quan les restriccions de la Covid-19 ho permetin; formacions sectorials; col·laboracions público-privades i trobades territorials. “Actualment som pocs associats, però esperem augmentar per tenir més pes davant de les diferents administracions”, explica el president de l’AEH Baix Gaià, Alejandro Francino.

La nova associació està formada per “una junta espectacular”, com destaca Francesc Pintado, que aglutina a alguns dels establiments més destacats del Baix Gaià: Alejandro Francino, de Frankfurt Altafulla; Manel Fernández, d’El Capitán (Torredembarra); Josep Maria Lloret, del Grupo Gran Claustre (Altafulla); Sandra Fabré, d’Hotel Chekin VM (Torredembarra); Pau Tules, de La Torre d’En Guiu (El Catllar); David Amorós, de Lola Bistro (Altafulla); Xavi Mercadé, de l’Oxid (Torredembarra); Joan Anton Giménez, de La Gavina (Creixell); Ernest Molina, de La Bota (Roda de Berà); Roberto Iserte, d’Els fogons del Drac (Riera de Gaià).

Foto: Una imatge de la junta de l’AEH Baix Gaià i autoritats. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This