ERC revalida victòria a Altafulla i el Catllar, li arrabassa la Riera i la Nou a JxCat i la Pobla a Ciutadans

REDACCIÓ –  Altafulla, 14/2/2021

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat en sis dels deu municipis del Baix Gaià. A més de guanyar per primer cop a Torredembarra des de la II República a Torredembarra, la formació republicana ha tornat a ser la força més votada a Altafulla, el Catllar, mentre s’han imposat per primer cop a la Riera de Gaià i la Nou de Gaià, superant JxCat, vencedors el 2017, i a la Pobla de Montornès, on va guanyar Ciutadans.

A Altafulla, ERC ha retrocedit més de dos punts, fins el 22,48%, superant per només 36 vots (548 a 512) el PSC i 47 vots a JxCAT. VOX se situa com a quarta força amb 187 vots, superant a la CUP per només 14 vots. Al Catllar, ERC ha pujat una mica més d’un punts, fins a 449 i ha pogut aguantar l’ascens del PSC, que malgrat la baixada de participació guanya 50 vots, fins a 394.

A la Riera i la Nou de Gaià, ERC ha trencat l’hegemonia de l’espai convergent i ha estat la força més votada per davant de JxCat. A la Riera, ERC ha pujat dos punts fins el 28,85%, 206 vots, mentre JxCat ha quedat amb 188. A la Nou de Gaià, els republicans han avantatjat amb una vintena de vots els juntistes (86 a 66).

A la Pobla de Montornès, ERC ha pujat gairebé cinc punts, arribant al 28,66%, amb 274 vots, molt per davant del PSC, amb 201 i Ciutadans, guanyadora el 2017, que només obté 68 vots.

La baixada de participació ha estat la tònica general a tots aquesta municipis. A la Nou de Gaià s’ha arribar al 89% -un 19% menys que el 2017. En canvi a la Pobla només s’ha arribat al 43,93%, més de 33% vots menys que fa tres anys.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This