Altafulla posa en marxa una enquesta per escollir quatre noms de dona per a dos carrers i dos passatges de la vila

REDACCIÓ – Altafulla, 11/2/2021

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, les regidories de Polítiques de Gènere i Via Pública de l’Ajuntament d’Altafulla han posat en marxa una enquesta a la ciutadania per a què el poble voti el nom de dos carrers i dos passatges.

Els noms que es proposen a l’enquesta són dones rellevants d’Altafulla i de la cultura catalana. Dels deu noms proposats se n’han d’escollir quatre. La votació estarà oberta en aquest enllaç fins el divendres 26 de febrer i els quatre noms que hagin rebut més vots seran els escollits.

Les dones proposades són:

Maria Baldó : Destacada militant feminista, mestra, folklorista, política liberal i dirigent d’ERC. Fou vicepresidenta del Comitè Executiu de la Unió de Dones de Catalunya. Va passar llargues temporades a Altafulla on la família hi tenia una residència.

Paquita Sendra: Regenta una botiga de queviures al carrer Martí d’Ardenya des de 1951.

Marta Ribas: Primera directora de l’Escola d’Adults d’Altafulla. També va publicar investigacions sobre l’origen del nom d’Altafulla.

Pepita Farreras: Bibliotecària d’Altafulla des de 1985 fins el 2005. També és membre de la Coral Nous rebrots i del Centre d’estudis d’Altafulla.

Antonia Coscojuela: Fundadora de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.

Montserrat Roig: Escriptora i periodista catalana gran defensora dels drets de les dones. Enguany es commemoren 30 anys de la seva mort.

Amparo Araque: Primera dona regidora de l’Ajuntament d’Altafulla de 1979 a 1983. Fou responsable de les regidories de Depositaria i Beneficència.

Maria Alonso: Primera metgessa d’Altafulla.

Neus Català: Membre del PSUC, fou l’última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. Dedicà la seva vida a la defensa de la memòria de les dones que van morir en aquest camp d’extermini nazi.

Maria Porter : bibliògrafa i llibretera, va ser directora del Servei del Patrimoni bibliogràfic de la Generalitat de Catalunya. Filla adoptiva d’Altafulla des de 2011, ha publicat diversos treballs sobre la història de la nostra vila i de la comarca.

 

Foto: Altafulla busca nom per a quatre noves vies de municipi.  / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This