Els partits redueixen la seva presència als col·legis electorals

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/2/2021

La situació pandèmica provocarà que durant la jornada electoral es redueixi sensiblement la presència dels representants de les diferents candidatures en els col·legis electorals de Torredembarra. D’interventors no n’hi haurà i les candidatures només comptaran amb apoderats. Recordem que els interventors estan assignats a una mesa concreta, mentre un apoderat, a tot el col·legi electoral.

És el cas del Partit Socialista, que enlloc de la quinzena d’interventors i apoderats amb què compten en una contesa electoral habitual, disposaran de la meitat, entre 7 i 8 apoderats i només es mouran per l’exterior del col·legi. Esquerra també comptarà amb una xifra semblant d’apoderats i tampoc passaran de la porta per “contribuir a evitar aglomeracions a les meses”, segons el seu president local, Joan Torras, que explica, que igual que el PSC, els militants i simpatitzants de més edat no seran apoderats aquest 14-F.

Ciutadans també és de les formacions que habitualment compta amb més interventors i apoderats, entre 15 i 20. Però aquest diumenge els redueix a vuit els apoderats. Toni Cruz, portaveu del grup municipal, que serà l’únic apoderat que es mourà entre els diferents col·legis.

El Partit Popular, per la seva banda, també veurà reduïts els 14 apoderats de la darrera convocatòria electoral, ja que els de més edat no hi participaran aquest cop. També canviaran rutines i així com normalment a les vuit del matí ja estaven als col·legis electorals per recollir l’acta i després anaven a esmorzar plegats per començar la feina a les 9:30 o 10:00 hores, faran directament l’àpat i després es distribuiran pels diferents col·legis i tampoc entraran a dins dels recintes ni estaran presents als recomptes.

Altres partits com Junts per Catalunya no han coordinat localment els apoderats als col·legis torrencs, sinó ho han fet a nivell territorial. El Partit Nacionalista de Catalunya, que compta amb la torrenca Àurea Rodríguez com a cap de llista, ha decidit no comptar amb presència als col·legis. “No volem posar en risc ningú. Ni els votants ni els interventors. Només hi anirà qui ho vulgui fer voluntàriament”, comenta Rodríguez.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This