L’altafullenc Òscar Ramírez finalitza als 20 dies la vaga de fam aconseguint el seu objectiu

REDACCIÓ – Altafulla, 9/2/2021

Vint dies ha estat sense menjar l’altafullenc Òscar Ramirez en protesta pel tracte rebut per un amic seu, ciutadà italià que va perdre un fill i la casa on vivia en el terratrèmol de la població d’Amatrice del 2016. Amb la vaga de fam han aconseguit que el govern italià modifiqui una llei que consideren discriminatòria. L’acció  l’han portat a terme, a més de Ramírez, el principal afectat pel probleme i un altre company.

Ramírez, que és president de l’associació cultural Etcètera, manté des de fa anys uns llaços estrets amb una altra entitat cultural italiana com és Movimiento Cultural Spiraglia, el director de la qual també es va sumar a la vaga de fam. Tots tres, Ramírez, l’afectat, Mario Sanna i Bartolomeo Smaldone, han aconseguit el que buscaven amb la protesta, que tot aquell que perdi la casa en un terratrèmol, tant si n’és propietari com si no, tingui els mateixos drets a l’hora de reconstruir la seva vida i rebre les ajudes corresponents de l’administració per poder fer-ho. Això serà així a través d’una esmena a la llei que regula aquestes circumstàncies i que es votarà al parlament italià en els pròxims dies.

Ramírez s’ha mostrat satisfet de la tasca feta tant amb la seva protesta personal com pel que fa al suport rebut de part de la població tarragonina, que ha pressionat el govern italià perquè finalment hagi rectificat. Per la seva banda, des de l’Ajuntament d’Altafulla s’ha mostrat satisfacció per la bona resolució de la protesta i l’èxit de la mateixa.

Foto: Òscar Ramírez, en una imatge d’arxiu. / TDB ACTUALITAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This