El Baix Gaià canvia ubicacions de col·legis electorals per augmentar la seguretat davant de la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/2/2021

Les eleccions al Parlament de Catalunya programades per al proper 14 de febrer es desenvoluparan en una delicada situació a causa de la pandèmia de la COVID-19. L’objectiu és que durant tota la jornada es compleixin estrictament els protocols que estableix la Generalitat per contenir el virus i tothom pugui exercir el seu dret a vot amb seguretat i, per aconseguir-ho, els Ajuntaments han introduït canvis en la ubicació dels col·legis i les meses electorals.

Torredembarra disposarà de més col·legis electorals aquest 14-F amb l’objectiu de garantir el distanciament social i així assegurar el compliment de les mesures de seguretat per l’actual pandèmia que ha generat la Covid-19.  D’aquesta manera, es passa de 3 a 6 col·legis electorals. S’elimina l’Escola Molí de Vent, es mantenen les escoles Antoni Roig i l’Antina, i ho seran per primera vegada el Castell (seu de l’Ajuntament), la Sala Gran del Casal, la Sala del Mar i el Pavelló Municipal Sant Jordi.

Els electors/es que anteriorment votaven a l’Escola Molí de Vent en aquesta ocasió ho hauran de fer al Pavelló Municipal Sant Jordi o a l’Escola Antoni Roig, segons la mesa. Pel que fa a l’Escola l’Antina, una part es manté sense canvis mentre que dues meses passen a la Sala del Mar com a local electoral.  I si bé l’Escola Antoni Roig es manté com a col·legi electoral, no acollirà cap de les meses d’anteriors comicis. Els votants que en altres ocasions s’havien de dirigir a aquesta escola, ara hauran de desplaçar-se al Castell (seu de l’Ajuntament), a la Sala Gran del Casal Municipal o al Pavelló Municipal Sant Jordi (vestíbul piscina nova), segons les meses.

En el cas d’Altafulla, s’han tancat i s’han creat nous col·legis electorals, i d’altres s’han ampliat a espais propers. D’aquesta manera, el 14-F en total hi haurà 7 meses electorals repartides en 4 col·legis. Tots ells disposen de prou espai per garantir les distàncies de seguretat, asseguren uns accessos diàfans i separen l’entrada i la sortida, possibiliten fer cues diferenciades, i garanteixen una correcta ventilació.

Un d’aquests nous espais és el pavelló municipal, que agafa el relleu de les antigues escoles Teresa Manero, on per les característiques de l’espai, aquesta vegada no es podrà votar. Així doncs, les dues meses s’ubicaran a la pista del poliesportiu, i l’accés serà per la rampa lateral, mentre que la sortida es farà per l’entrada principal. Pel que fa a l’Escola La Portalada, que amb tres meses és el col·legi electoral més gran d’Altafulla, hi haurà diversos itineraris en funció del lloc on es voti. Una variant respecte comicis anteriors és que en aquesta ocasió la mesa C estarà ubicada al gimnàs.

Finalment, el col·legi electoral ubicat a la llar d’infants Hort de Pau també pateix alguns canvis, i aquesta vegada únicament acollirà una de les seves meses. L’altra es desplaçarà just a l’equipament del costat, la Biblioteca Municipal, amb uns itineraris que, en tractar-se d’un espai obert al públic i adaptat a les mesures de seguretat preceptives, estaran ben definits.

Per la seva banda, l’Ajuntament de la Pobla de Montornès, també ha canviat, per seguretat, el col·legi electoral de l’Escola Els Ametllers al poliesportiu ja que és un local més ampli i estarà ben ventilat en tot moment. Hi haurà agents cívics i membres de Protecció civil de la Pobla, tant a l’entrada com a l’interior del poliesportiu, per garantir les distàncies i el compliment de les normes en tot moment. S’organitzaran circuits de sentit únic, per evitar el creuament de persones.

L’Ajuntament de Creixell també ha canviat la ubicació del local electoral de Creixell, que aquest 14 de febrer estarà ubicat a l’edifici de la Llar d’Infants Estel de Mar, situada al carrer Girona, al costat de la comissaria de la Policia Local de Creixell). Hi haurà un total de 6 meses electorals (2 meses més que abans).

A Roda de Berà també hi ha canvis. Les persones que en altres ocasions havien votat a l’escola el Cucurull, s’hauran d’adreçar al Pavelló Municipal. Els qui ho feien al col·legi electoral de la zona de la platja aniran al local de l’AAVV Costa Daurada (antiga oficina de turisme) i a l’antic consultori mèdic de la platja. Ambdós edificis es troben al carrer Sínia, un al costat de l’altre.

Foto: Una imatge de l’escola Antoni Roig de Torredembarra, que continua sent col·legi electoral, però amb menys meses. / AJ, TOREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This