Desmantellen a Roda de Berà una plantació de gairebé 500 plantes de marihuana

REDACCIÓ – Roda de Berà, 4/2/2021

La Guàrdia Civil del Vendrell i la Policia Local de Roda de Berà, han desmantellat una plantació tipus “Indoor” amb gairebé 500 plantes de marihuana a les habitacions d’un habitatge situat als afores del nucli urbà de Roda de Berà. Han detingut a un home com a presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana), usurpació d’habitatge i defraudació del fluid elèctric.

La recerca es va iniciar durant el mes d’octubre de 2020, gràcies a la col·laboració ciutadana, quan diversos residents de la urbanització, van alertar que un habitatge propietat d’una entitat bancària s’havia ocupat i en el seu interior es podria estar conreant marihuana.

Per aquest motiu, la policia local de Roda de Berà i la Guàrdia Civil van establir diferents operatius a fi de comprovar la veracitat dels fets i l’existència del possible il·lícit penal. Aquests operatius van resultar positius, quan es va poder corroborar que en l’habitatge investigat existien diversos elements destinats al cultiu interior de plantes i en aproximar-se a la mateixa s’apreciava l’olor característica de marihuana. Es va iniciar per això una operació conjunta amb la finalitat de localitzar i desmantellar la plantació clandestina, així com la identificació dels seus responsables.

De la recerca realitzada entorn de l’immoble, es va poder descobrir que l’habitatge propietat d’una entitat bancària, s’havia ocupat amb l’única intenció d’establir una plantació cannàbica clandestina, ja que els seus responsables, un d’ells menor d’edat, residien en un habitatge d’un altre terme municipal, desplaçant-se diàriament fins a l’habitatge ocupat per a la cura i manteniment de la plantació.

Per aquest motiu, després d’obtenir manament d’entrada i registre de l’autoritat judicial, es va establir un dispositiu encaminat a l’explotació de la informació reeixida en la recerca, procedint al registre de l’habitatge, on es va descobrir una plantació composta per 487 plantes de marihuana, així com un complex entramat de material propici per al cultiu eficient de les plantes.

Com a resultat de l’actuació, es va procedir a la detenció d’un home de 35 anys d’edat, amb antecedents pels mateixos fets, com a presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana), usurpació d’habitatge i defraudació del fluid elèctric, el qual després de prestar declaració en dependències policials, va ser posat en llibertat a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i quedant l’implicat menor a la disposició de Fiscalia de Menors de Tarragona.

Foto: L’operació ha acabat  amb la detenció d’un home de 35 anys. / GUARDIA CIVIL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This