L’Arc Serveis i Càritas de Tarragona signen un acord per a la contractació de dones majors de 45 anys

REDACCIÓ – Roda de Berà, 3/2/2021

L’Arc Serveis Assistencials, que dona servei a persones grans i amb dependència del Tarragonès i el Baix Penedès, ha signat un acord amb Càritas Diocesana de Tarragona per incentivar la contractació de dones majors de 45 anys. L’objectiu principal de l’acord és permetre la inserció en el món laboral de persones en situació d’atur de llarga durada i que es trobin en situació de vulnerabilitat.

Càritas realitza una primera acollida de persones que compleixin aquests requisits i envia els seus currículums a L’Arc Serveis. Aleshores l’empresa realitza les entrevistes per seleccionar el perfil més adequat per realitzar tasques de serveis, neteja, cures o assistència a gent gran o amb dependència. Des del primer dia, l’equip interdisciplinari de L’Arc Serveis està al costat dels nous professionals, oferint-los suport i orientació a l’inici de la relació laboral.

Contractar dones majors de 50 anys: un valor afegit de l’empresa

Actualment, L’Arc Serveis compta en el seu equip amb nou dones en la franja d’edat de 50 a 60 anys, “un valor afegit per l’empresa”, defensa Jerusalem Torra, gerent de L’Arc Serveis Assistencials. Per minimitzar les desigualtats en el món laboral, l’empresa manté des del primer dia el seu compromís de crear ocupació de dones d’aquesta franja d’edat.

Les dones contractades realitzaran les seves tasques tant al Centre de Dia per a Gent Gran de Roda de Berà com en Ajuda a Domicili en llars del Tarragonès i del Baix Penedès. Entre les tasques que desenvolupen hi ha les cures de persones amb dependència, el manteniment i cura de la llar, els acompanyaments hospitalaris, suport emocional, control d’alimentació, activitats de dinamització tant al Centre de Dia com al propi domicili, etc…

Compromís de Càritas Tarragona amb la inserció laboral

Segons es desprèn de les dades facilitades el 2020 per Càritas Diocesana de Tarragona, el 69% de les persones ateses a Càritas es troben a l’atur i buscant feina, i només el 9% estan treballant. Per això l’entitat ha prioritzat en els darrers anys, i especialment en temps de pandèmia, els projectes d’acompanyament a la inserció laboral. També ha realitzat tallers formatius per l’enfortiment de les competències personals, habilitats i coneixements, així com cursos de formació ocupacional com ara el curs de geriatria o els cursos bàsics d’atenció domiciliària.

Foto: Una imatge de la signatura del conveni. / L’ARC SERVEIS ASSISTENCIALS SL

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This