Altafulla proposa un Carnaval telemàtic adaptat a la pandèmia

REDACCIÓ – Altafulla, 3/2/2021

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla proposa per aquest 2021 un Carnaval telemàtic com a conseqüència de les restriccions vigents per contenir la pandèmia. Un programa que manté l’essència dels actes més tradicionals i lúdics i que busca la participació de les colles habituals, i per extensió de tot el veïnat, en unes dates que si no fos per la Covid-19, faria que desenes d’altafullencs i altafullenques sortissin a viure’l al carrer.

El regidor de Festes d’Altafulla, Àlex Cañas, ha explicat que “la voluntat del consistori és no deixar escapar l’oportunitat de celebrar un Carnaval amb la família i aquelles persones amb qui es conviu, tot i les dificultats que suposa una crisi sanitària com l’actual”. El regidor ha remarcat que “cal adequar-se a la realitat del moment”, i que “malgrat la pandèmia hagi condicionat una proposta més del calendari cultural i festiu local, confiem en poder recuperar la celebració l’any vinent en el seu format habitual”. Cañas també ha demanat “responsabilitat, prudència i sentit comú per part de tothom i que se segueixin en tot moment les pautes que marquen les autoritats”.

De fet, el programa d’actes que ha elaborat l’Ajuntament és exclusivament telemàtic per a totes aquelles persones que el vulguin seguir des dels seus domicilis. Així mateix, consta d’un concurs de pregons de Carnestoltes, que es poden presentar fins el dilluns 8 de febrer mitjançant el correu electrònic participaaltafulla@gmail.com. Per participar-hi cal seguir unes premisses, com per exemple que el text tingui entre 50 i 200 versos i que reflecteixi l’actualitat social d’Altafulla. El jurat, que estarà format per un representant de cada colla o grup participant al Carnaval passat, escollirà el pregó guanyador, que serà llegit per Sa Majestat el Rei Carnestoltes el dijous 11 de febrer a les 20:00 hores. a través del canal Youtube de l’ajuntament. A més, al seu autor se li farà entrega d’una targeta moneder per poder gastar als comerços del poble tot seguint la campanya impulsada des de les àrees de Comerç i Acció Social. D’altra banda, tots els participants seran guardonats.

Paral·lelament, les propostes del Carnaval d’Altafulla també passen per una rua virtual. En aquest sentit, tothom que ho desitgi es podrà disfressar, fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #CarnavalAltafulla2021 i anomenant a l’Ajuntament d’Altafulla, així com enviant-la a participaaltafulla@gmail.com. Totes les fotografies es penjaran a la web www.altafulla.cat amb l’objectiu d’assegurar una desfilada telemàtica, i els participants rebran un obsequi.

Finalment, els dies de disbauxa del Carnaval, continguda enguany per la pandèmia, posaran el punt i final amb la lectura del testament del Carnestoltes. Una iniciativa que serà a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla, i que es podrà seguir el Dimecres de Cendra, 17 de febrer, a les 20:30h. pel canal Youtube de l’ajuntament.

Foto: Altafulla viurà aquest any un Carnaval sense rues no actes multitudinaris. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This