Roda de Berà posa en marxa el ‘Passaport verd’ per incentivar l’ús de la Deixalleria

REDACCIÓ – Roda de Berà, 25/1/2021

L’Ajuntament de Roda de Berà he engegat una campanya per fomentar l’ús de la Deixalleria i premiar els ciutadans més compromesos amb el medi ambient amb un descompte en el seu rebut de la brossa del proper any.

Amb les ordenances fiscals de 2021, el Ple de l’Ajuntament va aprovar un descompte de fins a un 10% de la taxa de la recollida d’escombraries domèstiques per ús freqüent de la Deixalleria. L’equip de govern vol amb aquesta iniciativa fomentar el reciclatge dels residus, sobretot els més voluminosos, i premiar els titulars d’habitatges que durant l’any hagin usat el servei de la Deixalleria.

D’aquesta manera, les famílies que visitin la Deixalleria entre cinc i deu vegades durant tot l’any, amb residus de més de 5 quilos de pes per aportació, aconseguiran un 5% de descompte en la taxa de la recollida d’escombraries de l’any 2022. Aquelles que facin més de 10 aportacions l’any, obtindran un 10% de descompte en el seu rebut anual.

Les famílies que vulguin beneficiar-se de la iniciativa poden passar per l’Ajuntament a buscar el seu Passaport verd, un document personalitzat amb les seves dades, i que hauran d’anar omplint amb segells amb cada visita a la Deixalleria. “La iniciativa s’ha plantejat com una mena de joc, com un repte que cal aconseguir abans que acabi l’any, omplir el Passaport verd amb els 11 segells, perquè les famílies engresquin també als més petits de la casa per assolir-lo”, explica l’alcalde Pere Virgili. “Volem que les famílies reciclin bé, que coneguin la Deixalleria que tenim a Roda de Berà i que sàpiguen els residus que es poden portar. A banda, també volem treure del carrer les andròmines que encara es continuen abandonant al costat dels contenidors, tot i tenir un servei gratuït de recollida porta a porta, i premiar totes aquelles persones que gestionen els seus residus voluminosos correctament”, assegura.

Entre els residus que es podem portar per aconseguir que ens estampin un nou segell al Passaport verd, trobem tots aquells que no disposen de contenidor a la via pública: tot tipus de voluminosos, com mobles, electrodomèstics, andròmines, matalassos, etc; aparells informàtics, bateries, piles, termòmetres, radiografies, pneumàtics, fluorescents, fustes, runes, restes voluminoses de poda, pintures i dissolvents, ceres i betums, tòners, envasos de fitosanitaris, càpsules de cafè o joguines velles. La iniciativa no inclou tots aquells residus que, tot i que també es poden portar a la Deixalleria, com el paper i cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers, la roba o l’orgànica, perquè ja existeixen al carrer contenidors destinats a la seva gestió.

Les famílies que aconsegueixin omplir, fins a la meitat o completament, el seu Passaport verd, hauran de presentar-lo a l’Ajuntament entre l’1 de novembre i el 15 de desembre per tramitar el descompte per a l’any vinent.

El 5 o 10% de descompte en la taxa de la recollida d’escombraries és també acumulable al 25% de reducció del qual ja es beneficien les famílies que compleixen els requisits contemplats a l’ordenança segons la renda familiar. Així, les famílies que durant l’any facin ús de la Deixalleria i a més compleixin els requisits de baixa renda familiar, podran aconseguir fins a un 35% de reducció en la taxa de l’any 2022.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This