La fibra òptica arribarà aquest mes de març a la urbanització Brises del Mar d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 16/1/2021

L’operadora Adamo Telecom Iberia serà l’empresa encarregada de desplegar la fibra òptica a 113 habitatges de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla, després que hagi estat una de les companyies que rebran una de les ajudes del Programa d’Extensió de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA-NGA 2020-2022) impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital cofinançat amb el fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). Els treballs per al seu desplegament començaran previsiblement el març.

L’Ajuntament d’Altafulla celebra l’arribada de la fibra òptica a Brises del Mar “ja que hi ha molts veïns i veïnes que, fruit de la pandèmia, treballen des de casa, i fer-ho en fibra òptica, millora substancialment les seves condicions de treball”, ha assegurat el coalcalde Jordi Molinera, que al mateix temps, ha recordat que “nosaltres, com a ajuntament, hem mantingut contacte constant amb Localret perquè traslladi les necessitats dels nostres veïns i veïnes en aquest àmbit”.

Molinera ha deixat clar que “com a Ajuntament, no podem anar més enllà de la ‘pressió’ que puguem exercir sobre les companyies interessades en realitzar projectes d’aquest tipus”. De fet, el PEBA ofereix ajudes únicament per ampliar la fibra òptica en zones rurals i amb menys població. És a dir, la seva àrea d’actuació són les anomenades zones blanques o zones grises en què no hi ha previsió de desplegament de fibra òptica en els propers tres anys, per tant, que no s’hagi desplegat encara.

El coalcalde d’Altafulla ha lamentat que en aquestes subvencions no es puguin acollir projectes a desenvolupar en altres nuclis de població que ja en tenen en algun punt, com es produeix en diferents zones del municipi, i que aquesta responsabilitat recaigui en “l’interès de les operadores”.

El batlle ha recordat que “Movistar i Telefònica es van comprometre a desplegar la fibra òptica a tot el municipi durant l’any 2016, i a dia d’avui, aquest desplegament és inexistent”. Tot i això, ha assegurat que se seguirà treballant amb Localret perquè la fibra òptica acabi arribant a totes les llars d’Altafulla. Aquest fet es podria situar d’aquí a un any, segons un pla que preveu una d’aquestes companyies.

Foto: El centenar i escaig d’habitatges de la urbanització altafullenca gaudirà ben aviat de fibra òptica. / AJ ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This